Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Kritisk overfor implementering

Søgeord:

21. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1579 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nye køre- og hviletidsbestemmelser forsinket.

»Politiet har brug for mindst et år for at tilpasse IT-systemerne,« skriver justitsminister Søren Pape Poulsen i et svar til den samlede transportbranche, og derfor er det en større opgave at implementere de vedtagne ændringer i sanktions- og frakendelsessystemet på køre- og hviletidsområdet. Dertil kommer afviklingen af den mængde sager, der må forventes at hobe sig op, mens der arbejdes med implementeringen.

 

ITD er stærkt kritisk over for den usikre retstilstand.

 

Justitsministeren har i et brev til den samlede transportbranche meddelt, at ændringerne i forbindelse med implementeringen af lovgivningen, som Folketinget vedtog i forsommeren, nødvendiggør større ændringer af politiets IT-systemer. Rigspolitiet forventer, at det tager cirka et år at gennemføre de krævede tilpasninger.

Presser på

- ITD kvitterer for, at Søren Pape Poulsen i brevet understreger, at lovgivning, der er vedtaget af Folketinget, naturligvis skal implementeres hurtigst muligt. Vi vil dog fortsat presse på for, at arbejdet fremskyndes, herunder at politiet prioriterer arbejdet med IT-systemerne, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD.

 

Anklagemyndigheden har besluttet at sætte sager vedrørende køre- og hviletid i bero, indtil ændringerne er implementeret. Herunder sager, der kan føre til frakendelse af førerretten til alle køretøjstyper ved overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne, hvor de nye sanktionsbestemmelser blandt andet betyder at førerretten til motorcykel og personbil bevares, hvis overtrædelsen alene berører kørsel med tunge køretøjer. Samtidig berostilles også verserende sager om overtrædelse af reglerne om overlæs, hvis overtrædelsen efter de gældende regler vil medføre betinget eller ubetinget frakendelse af førerretten. Overtrædelserne vil heller ikke kunne afgøres med et bødeforlæg, imens sagerne er sat i bero.

- Vi er naturligvis tilfredse med at sagerne sættes i bero, men må forvente, at sagerne hober sig op, imens der arbejdes med implementeringen. Det efterlader branchen i en usikker retstilstand, og det er vi stærkt kritiske overfor. Vi har ventet længe på de nye regler, og EU har afsagt dom omkring proportionalitet i strafudmålingen på området, hvilket sanktionerne i den nye lov netop skal tage hånd om, slutter Jørn-Henrik Carstens.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke