Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Mere Postnord-klarhed, tak

Søgeord:

30. oktober 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

520 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vil have belyst ikke-befordringspligtige opgaver.

På baggrund af det offentliggjorte tredjekvartals-regnskab fra Postnord, der viser et minus på 171 mio. kr., efterlyser brancheorganisationen ITD mere klarhed om økonomien for de ikke-befordringspligtige opgaver i Postnord-regnskabet.

 

Ifølge ITD er det tvivlsomt, hvorvidt Postnord indtil nu har kunnet drive sund forretning på godstransport- og logistikmarkedet, og derfor bør politikerne stille klare krav til gennemsigtighed i regnskabet.

 

Det siger Karen Roiy, public affairs-chef hos ITD:

 

- For os er det helt afgørende, at den del af Postnord-forretningen, som er i direkte konkurrence med private transport- og logistikaktører, afvikles hurtigst muligt. Alternativet er, at mange private aktører må dreje nøglen om som følge af konkurrenceudsættelsen fra Postnord. Forretningsgrundlaget for Postnord er forsvundet, i takt med at brevmængden er væk. Nu vil Postnord i stedet kaste sig over markedet for pakker og stykgods, som i forvejen er stærkt konkurrenceudsat. Vi noterer os derfor, at der vil blive indkaldt til samråd om Postnord. Her mener vi blandt andet, at det er afgørende at sætte fokus på Postnords konkurrencefordele og den resultatmæssige udvikling i Postnords pakke- og stykgodsforretning, lyder det fra Karen Roiy.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com