Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD ønsker en smart kontrol

Søgeord:

25. oktober 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

749 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sanktioner skal målrettes.

De komplekse regler på køre- og hviletidsområdet er velkendt blandt danske transport- og logistikvirksomheder. Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt ønsker mere proportionalitet ind i regelsættet til drøftelse af regelsættet og har indkaldt branchen til møde tirsdag, den 25. oktober 2016. ITD støtter op om ministerens ønske og foreslår smart kontrol af virksomhederne.

 

-Vi hilser ministerens ønske om at få mere proportionalitet ind i sanktioneringen af de gældende køre- og hviletidsregler velkommen. Desuden ser vi et behov for en vurdering af virksomhedernes indsats for at optimere overholdelsen af de gældende komplekse regler. Vi ønsker derfor en smart kontrol af virksomhederne, siger Lars Nielsen, chefkonsulent i ITD.

 

ITD har set på, hvordan man kan optimere ressourceanvendelsen i forbindelse med myndighedskontrollen på køre- og hviletidsområdet og tager disse resultater med til mødet med ministeren.

 

ITD foreslår en myndighedskontrol, der gennemføres ”smartere” ved at anvende ressourcer, viden, erfaring og data til at effektivisere udvælgelse og kontrol. Både med henblik på at fange flest mulige ”sorte får”, men samtidig også mindske kontroltrykket på virksomheder, der har styr på egenkontrol og procedurer.

Stikprøver

Det skal ske gennem en IT-baseret samkøring og screening af de data, som skal indgå i styrelsens kontrol samt øvrige registreringer i offentlige registre. Hensigten er at udvælge de virksomheder, som bør kontrolleres. I screeningen af mulige virksomheder, som skal kontrolleres, sikres proportionalitet ved at tage højde for virksomhedens profil (antal ansatte, virksomhedsoplysninger, egenkontroldata, procedurer, driftsform, bemærkninger til konstaterede overtrædelser).

 

Det er ITD’s ønske, at man ud fra ovenstående afgør, om virksomheden lever op til sine egenkontrolforpligtigelser generelt og vurderer, om dette skal have indflydelse på sanktionsformen og eventuelt sanktionsniveauet.

 

- Det vi ønsker er en smart tilgang til kontrol af køre- og hviletidsreglerne og virksomhedskontrollen. Hvorfor ikke udnytte de data og de muligheder, vi allerede har, til at strømline og forbedre det nuværende system? Det vil komme vores medlemmer og myndighederne til gode, siger Lars Nielsen.

ITD har igennem flere år arbejdet målrettet med data på køre- og hviletidsområdet og tilbyder allerede TachoWeb-systemet til sine medlemmer, der gør det nemmere for branchen at have et overblik over køre- og hviletidsdata. Det vil også på sigt kunne hjælpe myndighederne med en hurtig, effektiv og smidig kontrol til gavn for begge parter.

 

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com