Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD og Krifa fornyer overenskomst

Søgeord:

12. juni 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

340 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Højere mindsteløn for blandt andre lagermedarbejdere.

 

ITD Arbejdsgiver og Krifa har indgået ny aftale for en 1-årig periode om fornyelse af overenskomsten. Ændringerne træder i kraft den 1. juli 2018 og indebærer blandt andet en forhøjelse af mindstelønnen.

 

Overenskomstfornyelsen betyder en lønfremskrivning, som giver 3,5 kroner mere i timen i mindsteløn for blandt andet chauffører, mekanikere og lagermedarbejdere. Da der er tale om en minimallønsoverenskomst, bliver der lokalt ude på virksomhederne aftalt en personlig løn ud fra blandt andet kvalifikationer og anciennitet.

 

Direktør for ITD Arbejdsgiver, Trine Schiørring Plesner, er glad for resultatet:

 

- Vi har bygget videre på de gode grundsten i den gældende overenskomst, og det er meget glædeligt, at vi står med en stærk overenskomst. Den sikrer både gode arbejdsvilkår for medarbejderne og samtidig fleksibilitet for virksomhederne. Det er en stærk overenskomst med løn og ansættelsesvilkår på brancheniveau, siger hun.

I forbindelse med overenskomstfornyelsen har Krifa og ITD Arbejdsgiver aftalt at indføre mediation som en forsøgsordning i den kommende overenskomstperiode, der kan fungere som et alternativ til traditionel konfliktløsning. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com