Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD-ros til regeringens vækstambitioner

Søgeord:

4. oktober 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

280 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar til statsministerens åbningstale.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved Folketingets åbning havde blandt andet fokus på vækst, øget arbejdsudbud, digitalisering og EU.

 

Lars Løkke Rasmussen fremhævede sundhedstilstanden i dansk økonomi, som han betegnede som stærk, sund og i fremgang.

 

Brancheorganisationen ITD glæder sig over statsministerens høje vækstambitioner, som regeringen vil understøtte med infrastrukturinvesteringer, øget arbejdsudbud, styrket digitalisering og et stærkere EU-samarbejde.

 

Råderummet

Lars Løkke Rasmussen påpegede i sin åbningstale til Folketinget den 3. oktober 2017, at væksten i dansk økonomi er kommet for at blive. Den danske økonomi står stærkt med et ekstra råderum i den offentlige økonomi på 36 milliarder kroner.

 

Et beløb der ifølge statsministeren skal bruges fornuftigt, og hvor fem milliarder kroner skal gå til offentlige investeringer i motorveje og digital infrastruktur, som kan binde Danmark endnu tættere sammen. Derudover skal der skabes flere private arbejdspladser, der kan drive Danmark frem.

- Statsministeren skal have stor ros for hans høje vækstambitioner, som regeringen bakker op med gode indsatser inden for infrastruktur, digitalisering og et øget arbejdsudbud. Det går perfekt i spænd med ITD’s ambitioner for transport- og logistikerhvervet, og indsatserne er alle vigtige grundsten, som skal bære den fremtidige vækst i Danmark, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

EU’s nøglerolle

Statsministeren understregede, at EU er og bliver den helt afgørende platform til at varetage danske interesser i verden. Samarbejdet er ifølge statsministeren ikke perfekt – men det er uendeligt bedre end alternativet: Et splittet Europa, hvor alle er sig selv nærmest. Også her er ITD helt på linje med statsministeren:

 

- I ITD er vi helt enige med statsministeren i, at gevinsterne ved EU-samarbejdet langt overstiger ulemperne, og at vi aldrig må tage de mange fordele for givet. Det har Brexit mindet os om. Statsministeren påpeger klogt, at Det indre marked skaber store fordele for virksomheder og borgere. Stærke fælles EU-regler for det indre marked er helt afgørende for den danske transportbranche, som giver muligheden for at transportere varer og produkter på tværs af landegrænser til EU’s 500 millioner borgere, siger Carina Christensen.

I forlængelse af statsministerens åbningstale blev regeringens kommende lovprogram fremlagt. På transportområdet var det meste kendt stof, herunder nye regler for varebiler og nye sanktioner for snyd med køretøjers forureningsbegrænsende udstyr. ITD vil nu gå lovprogrammet efter i sømmene for at sikre, at vækstambitionerne føles til dørs.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com