Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Ros til transportministeren

Søgeord:

14. juli 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

616 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Glæde overs plan for vejinvesteringer.

 

For de danske transportvirksomheder, der hver dag har lastbiler kørende rundt med varer i hele landet, er vejinfrastrukturen en helt afgørende vækstfaktor. Derfor skal der også lyde stor ros til transport-, bolig- og bygningsminister Ole Birk Olesen for i Jyllands-Posten meget klart at melde ud, at fremtidige offentlige investeringer i infrastruktur skal gå til veje, mener ITD.

 

- Et velfungerende vejnet er alfa og omega for vores medlemmer, der dagligt tilbagelægger mange tusinde kilometer på de danske veje. Vi kigger ind i en virkelighed, hvor lastbiler står for langt størstedelen af den godstransport, der dagligt sikrer varer på butikkernes hylder. Derfor er vi også begejstrede for den udmelding, som transport-, bolig- og bygningsministeren kommer med i dag. Nu håber vi, at et politisk flertal vil bakke op om ministerens plan, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Syv projekter 

Ministeren nævner syv konkrete vejprojekter – herunder en række vigtige motorvejsudbygninger på de trængselsramte E45 og fynske E20 samt bygningen af en kommende Hærmotorvej. Alle projekter hilses velkommen af vejgodstransportens brancheorganisation ITD.

 

- De konkrete vejinvesteringer, som ministeren peger på, er allerede nu yderst nødvendige. Der genereres så meget trængsel på de eksisterende vejstrækninger, at trafikken sander til. Kø i trafikken koster hundredevis af millioner kroner i tabt arbejdsfortjeneste og forsinkelser. Når der er kø, så kommer varerne ikke frem til industrien eller butikkerne. Derfor er transportministerens udspil i dag rigtigt godt nyt for hele Transport Danmark, siger Carina Christensen.

Transportministerens syv konkrete projekter er:

  1. Udvidelser og forbedringer af den østjyske motorvej E45.
  2. Byggeri af en helt ny hærvejsmotorvej ned gennem Jylland nogenlunde der, hvor den gamle Hærvej gik. Idéen er, at en ny hærvejsmotorvej vil kunne aflaste E45 og samtidig give nyt liv og ny vækst til store dele af Midt- og Vestjylland.
  3. En ny motorvej til Kalundborg.
  4. Færdiggørelse af motorvejen til Hillerød nord for København.
  5. Forbedring og udbygning af motorvej E20 over Fyn.
  6. En motorvej til Frederikssund nord for København.
  7. En tredje Limfjordsforbindelse. Tunnellen under Limfjorden er gammel, slidt og belastet – og giver ofte trafikale problemer.
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com