Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Test af skal også gælde for vejgodstransporten

24. januar 2017  |  

Selvkørende lastbiler bør inddrages.

De første forsøg med selvkørende biler på offentlige, danske veje kan meget snart blive en realitet.

 

Transportminister Ole Birk Olesen fremsætter i denne uge et lovforslag, der tillader forsøg med selvkørende køretøjer i Danmark, hvis de består godkendelsesproceduren. Fra ITD’s side er der tilfredshed med ministerens ambitioner på området, men der er også et klart ønske om, at vejgodstransporten får en plads i disse forsøg.

 

 

- Danmark skal være på forkant og bane vejen for, at de danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder i lighed med deres udenlandske kollegaer kan udnytte de nye digitale teknologier og få del i det marked, der udvikler sig eksplosivt netop nu. Det kræver, at Danmark tester automatisering og digitalisering af transportområdet, fordi det vil kunne bidrage stærkt til at give Danmark et forspring i den stadig hårdere konkurrence på de europæiske veje, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Vejgodstransport- og logistiksektoren er ifølge Carina Christensen et godt sted at starte test af selvkørende køretøjer. Teknologiudviklingen er i eksplosiv vækst. Desuden er transportbranchens mange typer af transporter en fordel, fordi man har mulighed for at teste på både de store overordnede linjer i transportkæden ned til de enkelte automatiseringer af transportkæden.

 

- Det er oplagt, at vores sektor bliver et af de områder, hvor man udvikler og tester anvendelsesmulighederne inden for selvkørende teknologier i praksis. En forudsætning for, at Danmark kan indtage en førerposition på dette område, er også, at det sker I tæt samspil mellem virksomheder, universiteter og myndigheder, så vi får skabt de lovmæssige rammer, så danske transportvirksomheder og potentielle teknologi- og systemleverandører kan teste ”i marken” og får testet automatiseringen og digitaliseringen af sektoren af. Her er den politiske vilje til at ændre billedet af Transport-Danmark helt central, siger Carina Christensen.

Hun peger på, at midler fra Innovationsfonden med fordel kan bidrage til disse forsøg.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

722 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com