Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Tid til nytænkning omkring højresving

Søgeord:

23. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Et lovpligtigt orienteringsstop for højresvingende lastbiler var blandt de forslag, der blev drøftet, da transportminister Pia Olsen Dyhr lagde hus til et dialogmøde om fremadrettede tiltag imod de triste ulykker med højresvingende lastbiler og busser.

Et lovpligtigt orienteringsstop for højresvingende lastbiler var blandt de forslag, der blev drøftet, da transportminister Pia Olsen Dyhr lagde hus til et dialogmøde om fremadrettede tiltag imod de triste ulykker med højresvingende lastbiler og busser.Forslaget, som blev anbefalet af Havarikommissionen tilbage i 2006 efter analyse af en række konkrete ulykker, har længe haft opbakning fra Dansk Cyklistforbund. På dagens møde var der også imødekommende toner fra Danske Busvognmænd og vejgodstransportens brancheorganisation ITD.

 

- Vores indstilling er, at intet skal være uforsøgt i kampen mod højresvingsulykkerne. Der er analyser og ekspertvurderinger, som bakker forslaget om lovpligtigt orienteringsstop op, og så nytter det ikke noget, at vi fra branchens side graver os ned i en skyttegrav og holder på det modsatte, siger adm. direktør i Danske Busvognmænd Steen Bundgaard.

Han bakkes op af ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen:

 

- Vi er med på at prøve forslaget af i en periode. Hvis det kan redde liv eller reducere antallet af tilskadekomne, har alle vundet. Hvis der ikke er nogen positiv effekt, kan vi koncentrere os om andre løsninger. Men det koster jo ikke vognmænd og chauffører noget at prøve forslaget af, siger Jacob Chr. Nielsen.

 

Begge branchedirektører understreger, at et lovpligtigt orienteringsstop for tunge køretøjer ikke er en løsning, der kan eller skal stå alene.

 

De to organisationer pegede på mødet på et behov for en bedre og mere koordineret informationsindsats over for chauffører såvel som cyklister. Et konkret forslag om at danne et koordineringsudvalg for informationsindsatsen i branchens organisationer, Cyklistforbundet og relevante myndigheder fik opbakning fra Dansk Cyklistforbund.

- Målrettet informationsindsats virker. Det viser erfaringerne. Men der mangler løbende fokus og koordinering af informationsindsatsen imellem de relevante parter og myndighederne. Vi skal skabe fremdrift i stedet for en situation, hvor alle går og venter på hinanden, siger Jacob Chr. Nielsen og henviser til, at de eksisterende informationsmaterialer efterhånden har flere år på bagen og trænger til fornyelse.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com