Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Tilfreds med ny transportminister

Søgeord:

12. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2330 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fredagens ministerrokade betyder farvel til Henrik Dam Kristensen (S) som transportminister og goddag til Pia Olsen Dyhr (SF).

Fredagens ministerrokade betyder farvel til Henrik Dam Kristensen (S) som transportminister og goddag til Pia Olsen Dyhr (SF).ITD ser frem til at fortsætte det gode samarbejde og den tætte dialog også med transportens nye minister.

 

ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen beklager Henrik Dam Kristensens afgang, men direktøren finder samtidig valget af Pia Olsen Dyhr spændende og ganske oplagt.

Solid indsigt

-Pia Olsen Dyhr kender transportområdet fra tidligere ordførerskaber og har samtidig en solid international horisont og indsigt. Som handelsminister har hun vist stor interesse for den praktiske virkelighed og erhvervslivets livsvigtige konkurrenceevne. Det er rigtigt gode egenskaber for en transportminister, når man ser tingene fra vejtransportens synsvinkel, siger Jacob Chr. Nielsen.

Han understreger, at ITD’s dør er åben for den nye minister, som ITD ved førstkommende lejlighed vil invitere til Padborg til en konstruktiv drøftelse af vejtransporterhvervets aktuelle udfordringer og muligheder.

Vigtig sanering

-Henrik Dam har sat et vigtigt saneringsarbejde i gang i Vejtransportrådet omkring vejtransportens rammevilkår og konkurrenceevne. Det er erhvervets vigtigste sag lige nu, og den vil vi gerne hjælpe den nye minister med at holde fokus på.

 

Jacob Chr. Nielsen forventer en aktiv, udadvendt og fremadrettet linje fra transportens nye minister.

 

-Man må formode, at et noget trængt SF har ønsket nogle ministerier, hvor de tydeligere kunne markere nogle af mærkesagerne. På den baggrund må det ligge i kortene, at grønnere, mere effektiv og bæredygtig transport nu kommer til at stå endnu højere på Transportministeriets dagsorden. Og her skal der lyde et meget klart signal fra godstransporten: Vi er klar til at snakke konstruktivt og fremadrettet – også om dette vigtige emne. Der er masser af muligheder.

Dygtige Dam

Om den afgående transportminister har Jacob Chr. Nielsen kun positivt at sige.

 

-Det er jo ikke fordi, transportområdet har manglet giftige sager i Henrik Dams ministertid, og det siger vel egentlig alt om hans dygtighed, at der ikke har været mere blæst om transportministeriet, end der har i hans tid. Vi har oplevet ham som en saglig og hæderlig minister, som har søgt de holdbare løsninger og kompromiser frem for de kortsigtede store overskrifter. Det fortjener han meget stor ros og respekt for, slutter Jacob Chr. Nielsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com