Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD’s formand går af med omgående virkning - OPDATERET

Søgeord:

3. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2303 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mulige procedurefejl i forbindelse med anvendelsen udenlandske chauffører og lastvogne betyder, at ITD’s formand Peter Provstgaard trækker sig fra posten.

Mulige procedurefejl i forbindelse med anvendelsen udenlandske chauffører og lastvogne betyder, at ITD’s formand Peter Provstgaard trækker sig fra posten.Ifølge en pressemeddelelse fra ITD, så har direktør Peter Provstgaard, DTK A/S, mandag valgt at udtræde af ITD’s bestyrelse med omgående virkning.

 

Begrundelsen for det drastiske skridt er angiveligt frygten for, at forhold i Peter Provstgaards virksomhed DTK A/S, muligvis kan blive belastende for brancheorganisationen.

 

»Peter Provstgaard begrunder sin beslutning med, at der i hans virksomhed DTK A/S er konstateret procedurefejl, så der er givet forkerte anvisninger til chaufførerne ved opstart af transporter med udenlandske lastbiler,« heder det i meddelelsen fra ITD.

 

Her udtaler Peter Provstgaard følgende:

 

- Vores procedurer bliver nu undersøgt til bunds, og vi vil naturligvis rette op, hvor der er begået fejl. Jeg har fundet det mest rigtigt at trække mig fra formandsposten, imens vi får fuldstændig klarhed over sagerne. Vi kan ikke leve med, at der er nogen som helst tvivl om ITD’s formand. Er reglerne blevet overtrådt, skal jeg være den første til at beklage. I første omgang skal vi have tingene undersøgt, og det sker bedst ved, at ITD’s og mine personlige interesser holdes fuldstændigt adskilte, siger Peter Provstgaard.

Han overlader formandsposten til den hidtidige næstformand Gert Jakobsen.

 

Næste generalforsamling i ITD finder sted i april 2014. Her vil tre ud af i alt syv bestyrelsesposter være på valg. Den nye bestyrelse vil herefter konstituere sig.

Fodfejl

Transport-Tidende har på mail bedt Peter Provstgaard om at forklare de nærmere omstændigheder bag den pludselige udtrædelse af ITD’s bestyrelse.

 

Han har i sit svar erkendt, at sagen har offentlig interesse, men oplyser, at han ikke på nuværende tidspunkt ikke kan give en fuldstændig redegørelse.

 

- Jeg kan dog sige, at der ikke er og ikke har været efterforskning fra myndighedernes side i sagen. Sagen er fremkomet ved at en anonym mail, som er sendt til blandt andre ITD, skriver Peter Provstgaard, der videre forklarer.

- Sagen handler om nogle helt lovlige internationale transporter, hvor vi – ved nogle lejligheder – har omkoblet på pladsen i Padborg i stedet for på vores virksomhedsadresse i Harrislee lige syd for grænsen. Det er ikke noget vi har vundet noget ved, andet end lidt tid og sparet en smule besvær for chaufførerne. Men det er selvfølgelig forkert og skaber tvivl om vores procedurer, forklarer Peter Provstgaard videre.

 

- Vi synes selv vi gør en stor indsats for at overholde alle regler, men må alligevel konstatere, at der desværre kan ske fodfejl, slutter Peter Provstgaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com