Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITS i fugleperspektiv

Søgeord:

16. november 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

316 gange

Læses i øjeblikket af:

1

NLA: EU-drøfter samvirkende intelligente transportsystemer.

 

Europa-Parlamentets Transport- og Turismeudvalg (TRAN) afholdt et møde den 9. november, hvor man drøftede den europæiske strategi for samvirkende intelligente transportsystemer.

 

Det oplyser Nordic Logistics Association (NLA).

 

Strategien blev vedtaget af Europa-Kommissionen sidste år med det formål at lette investeringer og lovgivningsmæssige rammer i hele EU for at kunne tage Co-operative Intelligent Transport Systems (C-ITS) i brug i 2019 og give offentligheden og investorer mere retssikkerhed. Køretøjer vil forbindes og kommunikere ikke kun med hinanden, men også med infrastrukturen i fremtiden.

 

På mødet blev drøftet udkastet til betænkning forelagt af MEP István Ujhelyi (S & D Ungarn). Kommissionens strategi blev hilst velkommen af de fleste medlemmer af TRAN-Udvalget for Europa-Parlamenterne. Ordføreren fremhævede, at cybersikkerhed og privatliv var nogle af hans prioriteter, mens han skrev udkastet til betænkning.

Flere af parlamentsmedlemmerne opfordrede også til, at denne nye intelligente teknologi skal være tilgængelig for alle i EU og ikke skelne mellem de europæiske borgere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com