Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITS World Congress åbnet i Bella Centeret

Søgeord:

18. september 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

222 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Smarte løsninger til øget mobilitet for personer og gods.

 

Kronprins Frederik åbnede mandag ITS World Congress 2018 i Bella Centeret på Amager – en kongres, der har tiltrukket en lang stribe af teknologivirksomheder fra hele verden. Dertil kommer flere tusinde forskere og politiske repræsentanter fra ind- og udland.

Kongressen, der varer hele uge 38, har også tiltrukket en lang række offentlige institutioner og private interesseorganisationer fra ind- og udland.

 

Trængsel er lige som klimaet en global udfordring. Her er visionen for de intelligente trafiksystemer (ITS), at de først og fremmest skal optimere trafikafviklingen og dermed øge mobiliteten. Men teknologien skal ikke bare reducere trængslen. Den kan også bidrage positivt med forbedret trafiksikkerhed, mindsket CO2-udledning og mindre luftforurening.

 

Danske ITD er en af deltagerne på kongressen for at se nærmere på, hvad den teknologiske fremtid bringer, og hvordan ITS kan anvendes i transporterhvervet.

ITS-kongressen er især vigtig for transporterhvervet, hvor de nye intelligente systemer kan være med til at skabe bedre flow i trafikken og øge trafiksikkerheden blandt andet ved hjælp af selvkørende biler og digitale løsninger til infrastruktur.

 

- ITS-kongressen er en enestående mulighed for at se ind i den teknologiske krystalkugle. Her får vi lejlighed til at se de nyeste ITS-løsninger og høre nogle af de fremmeste forskere give konkrete bud på, hvordan løsningerne kan være med til at skabe bedre livskvalitet for både trafikanter og borgere, og det er jo uhyre relevant for vejgodstransporten, siger Mads Røddik Christensen, chefkonsulent i ITD.

Livskvalitet

Hovedtemaet på kongressen er ”Quality of Life”, hvor ITS-løsningerne skal være med til at skabe levende og grønne byer med bedre mobilitet og trafiksikkerhed og mindre CO2-udslip. Herudover sætter kongressen grøn vækst på dagsordenen, for de nye ITS-løsninger er også med til at skabe nye erhvervsmuligheder og flere arbejdspladser.

 

- I ITD arbejder vi strategisk med fremtidsscenarierne for det danske vejgodstransporterhverv. Vi har blandt andet nedsat vores eget vækstpanel, som skal stille skarpt på de teknologiske muligheder og løsninger, som fremtiden bringer. Det er vigtigt, at vi er på forkant disse, så virksomheder fra start kan udnytte dem optimalt. Det kan i dag være svært at få overblik over de mange nye teknologier. Vores opgave er at forsøge at bringe det i øjenhøjde med vores medlemmer og åbne deres øjne for de nye teknologiske muligheder. Det er nødvendigt for at sikre at Danmark kan fastholde sin position som en internationalt førende transportnation, slutter Mads Røddik Christensen.

10.000 besøgende

ITS verdenskongressen ventes at tiltrække omkring 10.000 besøgende, og den fungerer naturligvis også som udstillingsvindue for danskudviklede transportløsninger og forskningsresultater.

 

Omkring 4000 forskere, virksomhedsledere, udviklere og internationale beslutningstagere, der til daglig beskæftiger sig med intelligente trafiksystemer, er i denne uge samlet i Bella Centret for at dele ud af deres viden og erfaringer med ITS. På kongressen deltager også 400 udstillere, som medbringer et bredt udsnit af ITS-systemer og –løsninger, som gæsterne har mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk