Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Jagten er gået ind

Søgeord:

26. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1189 gange

Læses i øjeblikket af:

1

200 lærlinge skal findes.

43-årige Jo Dietrich er som nyansat maritim lærlingekoordinator hos Danske Maritime sat i spidsen for at skaffe 200 nye praktikpladser hos maritime virksomheder inden for de næste to år.

 

-Vi står over for en historisk mangel på faglært arbejdskraft, som vil ramme den maritime industri hårdt på både indtjening, eksport og naturligvis antal beskæftigede. Derfor sætter vi nu ekstra kræfter ind for at motivere maritime virksomheder til at tage flere lærlinge, siger Jenny N. Braat, adm. direktør for Danske Maritime.

 

Jo Dietrich er valgt til posten, fordi hun har god erfaring med netop at knytte erhvervsskoler og virksomheder sammen samt har indsigt i praktikpladsordninger. Fra juni 2013 til december 2015 var hun projektleder for Next EUD - Fremtidens Erhvervsskole, og hun har været selvstændig konsulent inden for organisations- og kompetenceudvikling. Jo Dietrich er uddannet cand.mag. i pædagogik fra Københavns Universitet og har virket som underviser, projektleder og konsulent i både det private og det offentlige.

Der bliver i øjeblikket foretaget en landsdækkende analyse af virksomhedernes brug af lærlinge og det fremtidige behov, og rapporten ventes klar i august.

 

-Jeg glæder mig til den nære kontakt med virksomheder, elever og skoler. Når vi kender resultaterne af analysen, skal vi se på kreative løsninger. Det kunne f.eks. være en dele- eller rotationsordning, så også de mere specialiserede virksomheder kan tage lærlinge i kortere perioder end ved en fuld aftale. Det vil samtidig give lærlingen bredere maritime kompetencer, siger Jo Dietrich.

 

Godt 43 procent af medarbejderne i Det Blå Danmark har en erhvervsfaglig baggrund. Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der i Danmark i 2020 vil mangle 30.000 faglærte og i 2030 90.000 faglærte. Det er specielt medarbejdere med en uddannelse som industritekniker, skibsmontør, elektriker, smed, skibsmekaniker, automatiktekniker og skibstekniker, der forventes en væsentlig øget efterspørgsel efter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com