Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Jernbanegodset skal styrkes

Søgeord:

10. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Godssektoren tillægges stor strategisk betydning for fremtidens udvikling på jernbaneområdet.

Godssektoren tillægges stor strategisk betydning for fremtidens udvikling på jernbaneområdet.Ikke mindst med 4. jernbanepakke, der har som mål at fjerne endnu flere transnationale barrierer. Mere gods på skinner er en god ting, men hvem skal betale prisen, spørger Dansk Jernbaneforbund.

 

Forbundsformand Henrik Horup siger:

 

-Gods på jernbane er en fælles udfordring i hele Europa og emnet er med på dagsordenen i det faglige arbejde i ETF (European Transport Workers’ Federation). Dansk Jernbaneforbund har valgt at gå aktivt ind i den debat, fordi gods på jernbanen i meget høj grad involverer grænseoverskridende trafik og internationale, men også danske, godsselskaber.

 

-Forbundets medlemmer på godsområdet oplever et stigende pres på overenskomster og aftaler grundet stigende krav til omkostningsniveau fra virksomhedernes side. Derfor er det vigtigt at udfordringerne for godssektoren fortsat drøftes både internt og eksternt.

-At styrke og udvikle jernbanegods-sektoren kræver politisk vilje og opbakning. Dansk Jernbaneforbund tager del i dette arbejde, og vi ønsker at tage medansvar for udviklingen af gods på skinner. Således har forbundet etableret et godt og frugtbart samarbejde med flere selskaber, mener Henrik Horup.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com