Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Julefrokost: Uheld kan fortsat være en arbejdsskade

Søgeord:

6. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Selvom beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for et par uger siden meddelte, at hun gerne vil ændre loven, så en skade opstået ved firmaets julefrokost ikke længere kan betegnes som en arbejdsskade, så gælder loven dog stadig ved denne måneds julefrokoster.

Selvom beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for et par uger siden meddelte, at hun gerne vil ændre loven, så en skade opstået ved firmaets julefrokost ikke længere kan betegnes som en arbejdsskade, så gælder loven dog stadig ved denne måneds julefrokoster.Det melder Branchearbejdsmiljørådet for Transport og Engros.

 

Er en medarbejder så uheldig at komme til skade under indeværende års firmajulefrokost, er skaden typisk omfattet af arbejdsskadeloven og skal derfor anmeldes til Arbejdsskadestyrelsen.

 

Hvis en skade under firmajulefrokosten skal regnes som en arbejdsskade, er det vigtigt, at julefrokosten er en officiel fest. Det vil sige, at arbejdsgiveren står bag invitationen og er klar over, hvad rammerne for firmajulefrokosten er.

 

Det er uden betydning, at firmajulefrokosten holdes i eller uden for arbejdstiden, da der for eksempel er firmaer, der af hensyn til produktionen ikke holder julefrokost i arbejdstiden.

Ansatte er dækket af arbejdsskadeforsikringen frem til festens officielle afslutning.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com