Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Jysk-fynske havne har fremgang

Søgeord:

31. august 2015  |  

Læst i alt:

842 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Godt halvårsregnskab ADP A/S.  

En stigende nettoomsætning og skarp omkostningsfokusering giver en fremgang for havnevirksomheden ADP A/S – der omfatter havnene i Fredericia, Middelfart og Nyborg .

 

Flere forretningsområder er med til at skabe det gode resultat. Nettoomsætningen i 1. halvår 2015 er steget med 0,8 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år, og resultatet af den primære drift er steget med 2,3 mio. kr.

 

På baggrund af forventninger til det generelle aktivitetsniveau på ADP-havnene resten af året, estimerer ADP stadig 2015-resultatet på min. 25 mio. kr. før skat, hvori forventet ADP-tab på ca. 7,8 mio. kr. i forbindelse med Andresen Towers’ konkurs på Nyborg Havn er indregnet.

 

ADP s’ forretningsområder er bredt funderet, og de tre havnes forskellige styrker skaber muligheder for optimal logistisk placering af projekter og godstyper.

-Havnene i Nyborg og Middelfart har bidraget væsentligt til 1. halvårsresultatet 2015, udtaler Nils Skeby, der tiltrådte som adm. direktør for ADP A/S d. 1. august.

 

-På Nyborg Havn har især flydende bulk haft en markant fremgang, og Middelfart Trafikhavn har været omdrejningspunkt for flere større infrastruktur-projekter på Fyn.

 

På Fredericia Havn har containeromsætningen i flere år haft stor fremgang og fastholder det høje niveau. Derfor investerer ADP nu i yderligere en mobilkran til container-håndtering, en investering på mere end 25 mio. kr.

 

-Investeringer i ny kran på Fredericia Havn og et nyt Ro/Ro leje i Nyborg er med til at forberede vores forretning til fremtidens opgaver, siger Nils Skeby.

 

59 % fremgang på tør bulk, hovedsageligt korn, er en understregning af Fredericia Havns centrale beliggenhed i forhold til Region Syddanmarks landbrugsproduktion.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com