Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

K kræver udvidelse af sømandsskat

Søgeord:

23. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

675 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skal med i finanslovsforhandlingerne.

De Konservative vil gå til forhandlingerne om den kommende finanslov med et krav om udvidelse af sømandsskatten for offshore-skibe.

 

S og V finder forslaget sympatisk, men vil diskutere finansieringen. Godt nyt, for det haster med en udvidelse for ikke at tabe jobs på gulvet, mener Danmarks Rederiforening.

 

Ingen udskydelse

-Vi vil have det på finansloven i år, og ikke noget man udskyder og ikke bare snak.

 

Så klar i mælet er Brian Mikkelsen i dag om, at de Konservative vil udvide sømandsbeskatningen til også at omfatte de offshore-skibe, som udfører konstruktionsopgaver. De står udenfor i dag, og det giver danske rederier ringere rammevilkår end konkurrenterne, hvilket har ført til udflagning. Det skal der laves om på.

Udflagning er et problem

-Det er altså nødvendigt nu, at vi får lavet en sømandsskat for de offshoreskibe, så vi får dem til at være på danske hænder og holder på danske arbejdspladser. Der er jo kæmpe problemer i hele supplysektoren. I august måned annoncerede Mærsk fyring af 400 ansatte og udflagning af en række skibe. Derfor skal vi gøre noget nu, siger Brian Mikkelsen til DR P4 Esbjerg, og fortæller at de nødvendige midler vil være at finde i de Konservatives samlede finanslovsudspil.

 

Både Jacob Jensen, finansordfører i Venstre og Benny Engelbrecht, som tilsvarende er finansordfører i Socialdemokratiet, forholder sig begge positivt til intentionen bag de Konservatives krav overfor DR P4 Esbjerg.

 

Men der er brug for at diskutere finansiering, mener både V og S, som ser frem til de kommende forhandlinger.

Godt nyt

-Det er godt nyt, at udvidelsen af sømandsskatten finder vej til forhandlingsbordet, når finansloven skal på plads. Danske rederier står ringere end deres konkurrenter rundt om Nordsøen på det her felt, og det har allerede haft konsekvenser. Derfor er der brug for handling i den næste tid. For venter vi yderligere vil det koste danske jobs både til søs og til lands, og det tilmed i egne af Danmark, som ellers har langt til vækst, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

 

Det sidste siger han med henvisning til, at en nylig analyse af danske søfolks bopæl viser, at halvdelen af de danske søfolk bor i de 25 ”yderkommuner”, som SKAT har defineret.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com