Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kæmpe-ordre til Scandi Byg

Søgeord:

6. oktober 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1284 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Masser af blokvognstransport til Hamborg.

 

Bolig-myndighederne i Hamborgs bystyre har skrevet under på en rammeaftale med danske Scandi Byg A/S og en tysk partner om anlæg af op til 140.000 kvadratmeter flygtningeboliger ved den tyske storby.

 

Ordren har ifølge en pressemeddelelse fra Scandi Byg – der ser ordren som et gennembrud på det tyske marked - en værdi på mindst en halv milliard kroner.

 

Scandi Byg A/S i Løgstør har specialiseret sig i produktion af industrielt fremstillede modulbyggeri.

 

Aftalen er indgået i partnerskab med den tyske byggerådgivningsvirksomhed Campus360 og er bl.a. en konsekvens af den erfaring, som den nordjyske virksomhed gjorde allerede tilbage i begyndelsen af 1990’erne. Dengang etablerede Scandi Byg flygtningecentre for tusindvis af primært Balkan-flygtninge, der indledningvis blev bosat i modulbyggeri overalt i Danmark.

Blokvogne

Op til 140.000 kvadratmeter boliger skal denne gang afleveres i hansestaden på blokvogne over de næste fire år til indkvartering af op mod 10.000 af de mange flygtninge, som i øjeblikket rejser over grænsen og ventes at komme til Tyskland i de kommende år.

 

Det første Scandi Byg-producerede flygtningecenter version 2015 - til 364 flygtninge fordelt i 16 huse inklusiv vaskeri og administration - skal leveres som 152 nøglefærdige moduler allerede inden årsskiftet. Færdig og klar med bl.a. køkkener, badeværelser, døre, vinduer, gulve, rør og ledninger indbygget - og lige til at montere på bygherrens til den tid færdiganlagte fundamenter i den nordlige del af Hamburg.

 

Sådan at det danskbyggede center i løbet af få dage derefter kan forbindes til vand, strøm og kloaker – for så at stå indflytningsklart.

I tysk partnerskab

Potentialet i kontrakten, der netop er underskrevet, vil fuldt udmøntet - efter alt at dømme - repræsentere en af de største byggeopgaver for en dansk virksomhed til dato på det tyske byggemarked, hvor man påregner at skulle huse op mod en million flygtninge – hvorfor potentialet og mulighederne for flere Scandi Byg-opgaver senere i det øvrige Tyskland også beskrives som enorme alene indenfor denne særlige niche, som flygtningestrømmen i mange år frem vil repræsentere.

 

Værdien af rammeaftalen anslås at ligge fra 500 mio. kr. op til tæt på en milliard kroner. Aftalen er indgået i partnerskab med Campus 360 GmbH i Frankfurt am Main, der ved sin danskfødte direktør og stifter, Peter Memborg-Kring, så at sige har banet den vanskelige vej for Scandi Byg-konceptet:

- Ingen tvivl om at Scandi Byg har haft både potentialet og ikke mindst viljen til at investere de helt nødvendige arbejdstimer i forarbejdet. Der er et stort behov for prisvenligt kvalitetsbyggeri, der kan etableres hurtigt hernede. Men det her kræver derudover en forståelse og indsigt i tyske forhold, mentalitet og regler, som næppe nogen i Danmark har kunnet rådgive om og forhandle for virksomheden, vurderer direktør Peter Memborg-Kring, Campus360, om aftalen.

 

Han påpeger samtidigt specielt Scandi Byg-konceptets flexibilitet som en styrke, der udover fleksibel indretning og ydre arkitektur gør det muligt at beklæde byggeriet med række forskellige beklædninger fra skifer til ædeltræssorter, der igen gør det muligt at passe byggerierne ind snart sagt overalt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com