Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kammeradvokat afviser DIS-sag

Søgeord:

14. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kammeradvokaten fastholder på vegne af Staten både afvisning af DIS-sagen og frifindelse af Skatteministeriet og deres rolle i sagen. Det fremgår af et svarskrift fra Kammeradvokaten som Søfartens Leder har modtaget.

Kammeradvokaten fastholder på vegne af Staten både afvisning af DIS-sagen og frifindelse af Skatteministeriet og deres rolle i sagen. Det fremgår af et svarskrift fra Kammeradvokaten som Søfartens Leder har modtaget.Skatteministeriet henholder sig til, at DIS nettolønsordningen siden 1988 er blevet forvaltet af overenskomstparterne, ved at rederierne og organisationer har forhandlet og fastsat nettolønningerne.

 

Derved ligger ansvaret og løsningen hos overenskomstparterne i det maritime erhverv, og derfor påstår og fastholder Kammeradvokaten både afvisning af sagen og frifindelse af Skatteministeriet og deres rolle i den.

 

Kammeradvokaten mener ikke, at det giver mening at tage en enkelt lovændring ud til særskilt bedømmelse, når overenskomstparterne siden DIS's oprettelse har forhandlet nettolønnen, og hvornår der skulle ske skattemæssige reguleringer.

Søfartens Ledere er langt fra enig.

-Vores retssag mod DFDS A/S og medindstævningen af Skatteministeriet er netop anlagt, fordi man fra en samlet rederiside i Danmarks Rederiforening, i forbindelse med skattereformen i 2010, for første gang siden indførelsen af DIS afviste at ville forhandle overenskomster, hvor nettolønningerne blev reguleret i takt med den ændring af beskatningen af al anden bruttoløn i Danmark, som vedtaget af Folketinget i Forårspakke 2.0 fra 2009, skriver Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens Ledere, i et indlæg på navigatørernes hjemmeside,

 

- Alle hidtidige skatteændringer siden 1988 er hver gang blevet implementeret på nettolønnen ved forhandlinger. Derfor fastholder vi fra Søfartens Ledere naturligvis sagen mod DFDS A/S og medindstævningen af Skatteministeriet, skriver Ganzhorn.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com