Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vognmand har selv taget initiativ mod højresvingsulykker

Søgeord:

17. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kan højresvingsulykker undgås, og i givet fald hvordan og med hvilke midler

Kan højresvingsulykker undgås, og i givet fald hvordan og med hvilke midlerSkønt myndigheder og lastbilproducenter igennem det seneste årti har brugt store resurser på at undgå de tragiske højresvingsulykker mellem lastbiler og cyklister, mangler der stadig svar på spørgsmålet:

 

Hvad kan der gøres mere end det, der allerede er gjort med undervisningskampagner for cyklister og chauffører, samt lovpligtige spejle på lastbiler?

 

Selvom sandsynligheden taler for, at det vil være svært at komme med et fyldestgørende svar på det spørgsmål, dukker der af og nogle brugbare løsninger op fra vognmandsbranchen.

 

En af de mulige løsninger kommer fra vognmand Kim Sand Andersen, Amager.

 

Han har fornylig løftet sløret for et cyklist-overvågningssystem, som er udviklet til vogntogskombinationen trækker/sættevogn.

To kameraer

I korte træk består systemet af to kameraer, der er forbundet til en 17 tommer stor fjernsynsskærm, som er placeret øverst i inde i førerhusets højre side. Derudover har vognmanden, som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, monteret springblink og arbejdslys på førerhusets højre dørtrin.

 

Cyklist-overvågningssystemet fungerer således, at vogntogets højre side – fra spejlarmen og bagud - dukker op i fjernsynsskærmen i samme øjeblik chaufføren aktiverer højre blinklys.

 

Systemets andet kamera er placeret på højre side af trækkerens bageste lygtebjælke. Billeder fra det kamera dukker op i fjernsynsskærmen, når chaufføren sætter gearkassen i bakgear.

 

For at undgå enhver misforståelse med hensyn til fjernsynsskærme er det vigtigt at pointere, at den udelukkende er aktiv når trækkeren kører. Altså kan chaufføren kun se almindeligt fjernsyn når trækkeren holder stille.

- Formålet med at udvikle og montere overvågningssystemet er udelukkende baseret på at give, et efter min mening, brugbart bidrag til at undgå de tragiske højresvingsulykker mellem lastbiler og cyklister. På det punkt kan der simpelthen ikke gøres nok, fastslår vognmand Kim Sand Andersen, der råder over en vognpark med 22 tunge lastbiler.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk