Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kan ikke erklære havneformand inhabil

Søgeord:

9. oktober 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

319 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Principiel afgørelse fra Statsforvaltningen.

 

Statsforvaltningen omstøder en afgørelse, hvor en unavngiven kommune har erklæret formanden for en havnebestyrelse for inhabil.

 

Det oplyser Danske Havne, der er brancheorganisation for en stor del af de danske erhvervshavne.

 

Statsforvaltningen har udtalt, at en kommunal selvstyrehavn er en sådan særlig forvaltningsmyndighed, der ikke kan betragtes som en del af den kommunale enhedsforvaltning. Havnebestyrelsen har således ikke status af fast udvalg under kommunalbestyrelsen, men er en selvstændig juridisk enhed.

 

Det ligger uden for Statsforvaltningens kompetence at tage stilling til inhabilitet i en selvstyrehavn, idet vi ikke fører tilsyn med selvstyrehavne.

 

Det forhold, at kommunalbestyrelsen har en række styringsmæssige beføjelser over for selvstyrehavnen kan ikke føre til, at kommunalbestyrelsen har kompetence til at træffe afgørelse om inhabilitet i selvstyrehavnen efter forvaltningslovens § 6, stk. 2.

I forlængelse af, at kommunalbestyrelsen ikke er kompetent til at træffe afgørelse om inhabilitet i selvstyrehavnen, har den kommunale forvaltning heller ikke haft kompetence til at træffe afgørelse herom på vegne af kommunalbestyrelsen.

Da der er tale om en principiel afgørelse, har Statsforvaltningen ikke oplyst hvilken havn og kommune, der er tale om.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com