Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kaptajnen racer i front

Søgeord:

4. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2262 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Reception i Padborg: ITD’s administrerende direktør Jacob Chr. Nielsen fylder 7. juni 40 år.

Reception i Padborg: ITD’s administrerende direktør Jacob Chr. Nielsen fylder 7. juni 40 år.Af Gwyn Nissen

 

På ethvert cykelhold er der en kaptajn, der viser vejen frem, går med i udbrud og formår at skabe det hold, der i fællesskab kan cykle sejren hjem.

 

Måske er det ikke helt tilfældigt, at Jacob Chr. Nielsen - ligesom så mange andre i disse år - er blevet bidt af en gal motionscykel. For billedet af cykelkaptajnen, der sidder i det hurtigt kørende felt, og alligevel formår at bevare overblikket, passer som cykelskoen i en klikpedal.

 

Jacob Chr. Nielsen har – siden han i sommeren 2010 tiltrådte som administrerende direktør for ITD – på rekordtid formået at sætte sig ind i transportbranchen og dens udfordringer. Han har gjort det ved at møde folk i øjenhøjde – hvad enten de styrede lastbiler, virksomheder eller ministerier.

Talent

Jacob Chr. Nielsen har gode kommunikationsevner, er lyttende og så er han skarp i såvel opfattelse som eksekvering. Det er således et ledelsestalent, som ITD hentede til Padborg i 2010 efter at Jacob Chr. Nielsen havde trådt sine ”barnesko” i Sauer-Danfoss, Brdr. Hartmann A/S, Lego og Ecco. Ambitionerne har Nielsen underbygget med en HD i regnskab samt en MBA fra Leicester University.

 

Hos ITD trådte han hurtigt i karakter: I stedet for at forvalte det flotte forarbejde fra sin forgænger, Jens Iwer Petersen, har Jacob Chr. Nielsen formået at give ITD et skud præstationsfremmende middel i form af en ny, åben ledelsesstil, inspiration, motivation og nye mål.

Hård kamp i førerfeltet

Ved sin tiltrædelse for tre år siden erklærede Jacob Chr. Nielsen det som et af sine mål, at få branchen til at rykke tættere sammen – herunder ikke mindst ITD og DTL. Det var inden cabotage-problematikken tårnede sig op mellem de to store organisationer i den danske vejtransportbranche. Det bjerg har Jacob Chr. Nielsen således ikke besejret endnu.

Siden har kaptajnen dog gang på gang sendt sine folk i udbrud, og skabt en helt ny dynamik i de to brancheorganisationer. På den ene side begræder nogle, at der ikke er mere sammenhold i branchen, på den anden side kan vognmændene glæde sig over, at medarbejderne i organisationerne i øjeblikket kun tænker på, hvordan de kan yde en endnu bedre service til deres medlemmer end konkurrenten.

Janteloven får baghjul

Jacob Chr. Nielsen har for længst givet janteloven baghjul, og han er ikke bange for at lufte hverken ambitioner - eller provokationer - offentligt. Det har ind i mellem gjort tonen mellem parterne unødig hård, så der er ikke den store gensidige kærlighed i førerfeltet.

Han holder sig godt, den snart 40-årige og ”evigt ungt udseende” direktør - men han gør også noget for at holde formen. ITD-direktøren har løbesko med i rejsetasken eller på arbejde (det kunne jo være, der var tid mellem møderne) – og han havde også sin cykel med på en eksporttur til Sverige (hvor cyklen dog blev stjålet).

 

Når Jacob Chr. Nielsen griber fat i noget, gør han tingene helhjertet og ambitiøst. Løber han, skal han selvfølgelig med til et maratonløb eller det ekstremt hårde mandehørm-løb i Aabenraa, og cyklen skal selvfølgelig køre helt til Paris - igen.

 

Team Rynkeby kan glæde sig over ikke kun at have fået en hårdtarbejdende rytter, men også en mand, der bag kulisserne tager et stort slæb og en stor portion ansvar – selv om han i Rynkeby-sammenhæng endnu ”kun” er løjtnant.

På hjemmebane

Også på hjemmebane i Sdr. Vilstrup ved Haderslev – hvor han lever samen med sin hustru Mette og børnene Johanne og Anders - er han trådt i karakter og arbejdstøjet: således har han været en vigtig brik ved etableringen af landsbyens friskole, efter at kommunen lukkede skolen. Og selvfølgelig – fristes man til at sige – lykkedes det.

 

Fredag, den 7. juni, fra kl. 12-15 holder ITD reception for deres direktør, når han fylder 40 år. Det får de næppe lov til, når han fylder 50. Ganske vist lufter Jacob Chr. Nielsen ikke sine personlige ambitioner, når det gælder jobbet. Men selv om han ikke søger væk, så vil der være andre, der får øje på ham - og som vil friste ham med et tilbud, han (måske) ikke kan sige nej til.

Om det er om tre, fem eller ni år er ikke til at sige. Men i den tid vil Jacob Chr. Nielsen have præget ikke kun ITD, men også den danske transportbranche på afgørende vis.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com