Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kig på unfair konkurrence

Søgeord:

25. januar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

793 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DTL: Der må handles på grundlag af viden.

Rapporten ”Sideveje i Dansk Transport” som DTL og 3F har fået lavet, blev i går drøftet i Europa Parlamentet, og transportkommissær Violeta Bulc åbnede konferencen The Road Ahead.

 

Transportkommissær Violeta Bulc har flere gange udvist interesse for COWI-rapporten ”Sideveje i Dansk Transport”, og åbnede konferencen The Road Ahead i Bruxelles, hvor rapporten blev drøftet.

 

Det blev ikke kun ved de velmenende lovprisninger af erhvervet:

 

-Reglerne skal være fair og gennemskuelige. Postkasseselskaber og forum-shopping skal stoppes. Vi skal have fjernet de huller som muliggør denne spekulation, sagde Violeta Bulc, og fortsatte:

 

-Varebiler under 3500 kg oplever også store problemer. Også grænseoverskridende. Klagerne over unfair konkurrence kommer fra alle sider. Vi (Kommissionen, red.) er derfor meget opmærksomme også på dette voksende problem, lød det fra Bulc.

Enighed om større studie

DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard, spurgte kommissæren, om hun ville tage initiativ til at få lavet en mere omfattende analyse. Kommissæren kvitterede og var enig i, at der skulle laves et større og mere omfattende studie.

 

Jan Villadsen, 3F Transportgruppen, og Erik Østergaard, talte ligeledes til konferencen, og pegede begge på behovet for at få mere og sammenlignelig viden fra andre europæiske lande.

 

Det danske socialdemokratiske medlem af Europa Parlamentet, Ole Christensen, og hans tyske socialdemokratiske kollega, Ismail Ertug, var værter i forbindelse med konferencen - i et samarbejde med både de europæiske transportarbejdsgiveres og transportlønmodtageres organisationer.

Kommissæren klædt på

Erik Østergaard: ”Jeg synes, kommissæren er oprigtig interesseret i at forstå de udfordringer, vi står med i transporterhvervet. De mange nationale tiltag for at dæmme op for ulovligheder og unfair konkurrence sender jo et klart signal til Kommissionen. Vi har med denne konference og med dette samarbejde presset yderligere på for, at kommissæren er klædt på til sætte de helt nødvendige initiativer i gang. Man bliver nødt til at handle på den viden, man har, for ellers skrider tilliden og legitimiteten. Og det er vel ikke just hvad EU-systemet har brug for i øjeblikket, sagde DTL-direktøren efter konferencen.

 

Fra konferencen The Road Ahead: Fv. Erik Østergaard DTL, EU-kommissær Violeta Bulc, MEP Ole Christensen (S). ( Foto: DTL)

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com