Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kina vil overgå Panama-kanalen

Søgeord:

13. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kinesisk selskab har indgået en koncessionsaftale med Nicaragua om anlægget af en ny kanal mellem Atlanterhavet og Stillehavet.

Kinesisk selskab har indgået en koncessionsaftale med Nicaragua om anlægget af en ny kanal mellem Atlanterhavet og Stillehavet.Bliver projektet en realitet, vil den nyligt udvidede Panama-kanal få alvorlig konkurrence, da den nye kanal vil kunne passeres af skibe op til 250.000 ton dødvægt. Det er mere end dobbelt så stor skibe, sammenlignet med de største skibe, der kan klemmes gennem Panama-kanalen.

 

Det skriver det britiske dagblad The Guardian, der oplyser at der er tale om en koncessionsaftale med en løbetid på 100 år mellem Nicaraguas regering og det kinesiske selskab Nicaragua Canal Development Investment Company.

 

Projektet ventes at koste omkring 40 milliarder USD – godt 240 milliarder kroner. Anlægsarbejderne ventes at vare i 10 år fra første spadestik.

Nicaraguas socialistiske præsident Daniel Ortega ser ikke bare kanal-projektet som en god forretningsmulighed for det lille mellemamerikanske land. Han håber også, at kanalen vil svække USA’s dominans i regionen, fordi den vil styrke Kinas position.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com