Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kinesisk interesse for svovl-løsning

Søgeord:

7. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

523 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Forskere hører om danske erfaringer.

Transportforskere fra Kina vil gerne lære af danske erfaringer med moderne teknologi, som skal sikre, at skibe overholder regler for bl.a. svovludledning.

 

Danmark og Nederlandene er to af de førende lande til at udnytte den moderne teknologi. Kinesiske transportforskere har netop været på besøg i de to lande – Søfartsstyrelsen var første stop.

 

Når Kina er begyndt at interessere sig for danske erfaringer på området, så skyldes det, at der i flere store kinesiske havne indføres gradvist skrappere krav til skibes udledning af bl.a. svovl. Dermed får kinesiske myndigheder også brug for nye værktøjer og internationale samarbejdspartnere, så de kan sætte ind med effektive håndhævelsestiltag.

 

I Søfartsstyrelsen tog bl.a. vicedirektør Troels Blicher Danielsen og chefkonsulent Peter Krog-Meyer imod gæsterne, som også blev præsenteret for teknik til at udtage og analysere olieprøver, snifferovervågning fra Storebæltsbroen, droner til luftbåren overvågning og en demonstration af EU’s fælles inspektionsdatabase.

-Vi har i mange år haft en samarbejdsaftale med Kina, som har været meget nyttig for begge lande. Efterhånden er områderne, hvor Kina og Danmark har fælles interesser udvidet, så vi også taler sammen om fx andre emner end klassiske skibsfartspolitiske problemstillinger, som på det netop afholdte møde, hvor vi har drøftet håndhævelse af svovlreglerne for skibsfarten, siger chefkonsulent Peter Krog-Meyer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com