Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Klar til en ny bane på tværs af Vejle Fjord

Søgeord:

8. december 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

953 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratet offentliggør VVM-redegørelse.

Forslag til tre broer og en tunnel bliver undersøgt i Vejdirektoratets VVM-undersøgelse af en ny bane på tværs af Vejle Fjord.

 

Resultatet af de seneste to års miljøundersøgelser er nu offentliggjort i en sammenfattende VVM-redegørelse samt i en række baggrundsrapporter. I den såkaldte VVM-undersøgelse, der nu sendes i høring, redegøres der for de konsekvenser, som de fire forskellige forslag kan få for blandt andet ejendomme, arealer og støj.

 

De enkelte linjeforslag er tilpasset bedst muligt til det omgivende landskab og miljø, med bl.a. etablering af dalbroer. Alle tre broforslag vil medføre en væsentlig påvirkning af landskabet med etablering af et stort infrastruktur-anlæg over fjorden.

 

De tre broforslag vil medføre en reduktion af støjgenerne langs den eksisterende bane gennem Vejle, da godstog vil benytte den nye bane. Støjgrænserne vil blive overholdt for den nye bane, selvom borgerne i området, hvor den nye bane placeres, får en ny støjgene.

Tunnelen vil også påvirke landskabet, men i markant mindre omfang end de tre broer.

 

Tunnellen er kun egnet til passagertog, fordi godstog ikke kan køre op ad den stigning, som tunellen indebærer. Derfor vil godstog i dette tilfælde fortsat skulle køre på den eksisterende bane gennem Vejle. Og derfor medfører en tunnel ikke den samme støjreduktion som broforslagene.

 

Offentlig høring

Alle interesserede får mulighed for at give deres holdning til kende til VVM-undersøgelsen og linjeforslagene. Den offentlige høring af projektet forløber frem til 8. februar 2017, og der vil blive afholdt to borgermøder om projektet i januar måned.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com