Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Klassens mindste dæk øger lastomfang

Søgeord:

13. maj 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

2099 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Historisk lille diameter sikrer optimal udnyttelse af trailer-plads.

 

Continental er klar med de nye Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22.5 til trækkende aksler og Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22.5 til styrende aksler - udviklet specielt til low-liners.

De nye dæk har en markant mindre diameter end øvrige dæk i klassen og gør det nemmere for transportfirmaerne at øge lasten - og stadig overholde de skrappe regler for højden på godstransport. Trods den lille diameter klarer ContiEcoPlus HD3, ved dobbeltmontering, akseltryk på 11,6 tons.

Maks-højde udfordrer

Ved hjælp af den nyeste teknologi udnytter klassens mindste dæk således bedst mulig reglen om indvendig maksimal-højde på tre meter for last på traileren - uden at overstige den tilladte totalhøjde på fire meter.

 

Administrerende direktør Georg Nielsen, Continental Dæk Danmark A/S, forklarer:

- Brug af almindelige lastbildæk forhindrer, at den indvendige lasthøjde kan udnyttes fuldt ud. Med en diameter på henholdsvis 852 og 934 mm gør de nye Conti EcoPlus HD3 og HS3 køretøjets højde så lav, at den udvendige maks-højde overholdes.

Klassens mindste

Den mindre diameter, og dermed lavere omkreds på dækket, stiller ekstra krav til dækkets gummiblanding. Blandingen udviklet til Conti EcoPlus HD3 og HS3 sikrer både stor slidstyrke og lav rullemodstand.

 

- Dækkene har en langt mindre diameter end sammenlignelige dæk. Derfor er der blandt andet anvendt en speciel tråd i opbygningen, så dækmaterialet både er yderst stabilt, men også meget fleksibelt og kan modstå store belastninger, understreger Georg Nielsen.

 

Holder trykket

Som alle andre Generation 3-dæk fra Continental er de nye dæk udstyret med det patenterede AirKeep-system, der modvirker gradvis tab af dæktryk. Derudover er dækmønstret forsynet med indikatorer, der markerer, hvor langt ned mønsteropskæring er muligt. Endelig oplyser Continental, at de to nye EcoPlus-dæk kan regummieres - ligesom de øvrige dæk i koncernens Generation 3-dækserie til lastbiler og busser.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com