Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

København beholder containerterminal

Søgeord:

26. oktober 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

992 gange

Læses i øjeblikket af:

1

CMP bygger ny containerterminal i Ydre Nordhavn i København

 

Copenhagen Malmö Port meddeler, at containerterminalen flytter ud på Ydre Nordhavn, som det oprindeligt var planen, da byudviklingen af de gamle arealer på Nordhavnen blev planlagt.

 

»Beslutningen begrunder sig i, at byudviklingen af de indre dele af Nordhavn nu gør det aktuelt,« hedder det i en pressemeddelelse fra CMP.

 

»At flytte containerterminalen til Ydre Nordhavn indebærer, at nye arealer fyldes op og nye bygninger og udstyr opføres på området.

I Ydre Nordhavn er de nautiske forudsætninger rigtigt gode, eksempelvis vanddybden og enkel indsejling. Dette betyder, at CMP kan tage imod endnu større skibe i fremtiden. Det er bl.a. væsentligt for kunderne, at de har så stor fleksibilitet som muligt når de designer services og optimerer deres flåde.

En havn bør befinde sig så tæt på den transporterede vares slutbruger som muligt, så havet benyttes mest mulig som transportvej.«

- København er den ideelle kombination af disse grundlæggende behov. At etablere containerterminalen i Ydre Nordhavn ser vi samlet set som den absolut bedste løsning ud fra økonomiske og nautiske grunde, udtaler CEO Johan Röstin, Copenhagen Malmö Port.

 

Øget automatisering

Den nye terminal vil i øget grad være automatiseret. Dermed kan flere containere håndteres pr. time og arealerne udnyttes bedre.

 

- Servicegraden er helt afgørende for hvor attraktiv en terminal anses for at være. Dette her giver os mulighed for at skabe en moderne og effektiv terminal med de bedste teknologiske løsninger. CMP kan yde bedre og dybere integration med kunderne og i det hele taget sørge for, at CMP er den mest optimale partner for såvel transportører som rederier, afslutter Johan Röstin.

Den nye terminal forventes taget i drift i 2020.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com