Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kommission: Konkurrencen på postområdet kan blive bedre

Søgeord:

31. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny rapport tager fat på at få øget konkurrencen på postområdet til gavn for produktiviteten.

Ny rapport tager fat på at få øget konkurrencen på postområdet til gavn for produktiviteten.Produktivitetskommissionen ser i sin netop offentliggjorte rapport, at der er et potentiale for 10-20 pct. højere produktivitet i postbranchen.

 

Den peger blandt andet på, at Post Danmarks befordringspligt medfører, at virksomheden er fritaget for moms tjenester omfattet af befordringspligten. Det kan give Post Danmark en konkurrencemæssig fordel – særligt på pakkemarkedet.

 

Da momsfritagelse er EU-bestemt, har kommissionen valgt at fokusere på at indskrænke befordringspligten. Det glæder DTLs underdirektør Ove Holm, der også er sekretariatschef for Branchefællesskabet for Pakkedistribution (BfP) bestående af flere betydende pakkeoperatører på markedet:

 

- Pakkemarkedet er i en enorm udvikling. Operatørernes distributionsnet er blevet mere fintmasket, kampen om nicher i markedet er øget, og Post Danmarks befordringspligt af pakker op til 20 kilo på hverdage bør derfor kunne indskrænkes til fx værdipakker, hasteforsendelser eller afgrænses på anden måde.

Ove Holm er også tilfreds med kommissionens fokus på en anden væsentlig forudsætning for større konkurrence: At alle operatører har lige adgang til samtlige adresser og flytteoplysninger samt kan levere post til postkasser i aflåste opgange. Det kan sikres ved, at administrationen af adresseinformationer og nøgler henlægges til et ikke-postbefordrende og uafhængigt selskab, foreslår kommissionen.

 

- Fri og lige tilgang til kundesegmentet er et væsentligt grundlag for at kunne operere på lige vilkår, så det støtter vi. Samtidig ser DTL og BfP gerne, at hele postnummersystemet bliver omlagt og administreret fra centralt hold. Det kunne fx være en femcifret kode, som ikke er baseret på Post Danmarks nuværende distributionsnet. Det vil lette arbejdsbetingelserne for pakkedistributører generelt, mener Ove Holm.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com