Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kommunalt busselskab udførte persontransport uden tilladelser

Søgeord:

15. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

To busser manglede vognmandstilladelser, og alligevel udførte Fredericia Kommune persontransport

To busser manglede vognmandstilladelser, og alligevel udførte Fredericia Kommune persontransportFredericia Kommunes eget brandvæsen Brand & Redning – der også varetager bus-opgaver for offentlig regning – kørte i næsten tre måneder sidste år med passagerer uden de lovpligtige buskørselstilladelser. Der er blandt andet tale om befordring af skoleelever.

 

En forseelse, der normalt udløser bøde og kørselsforbud til vognmanden.

 

Det er tidligere vognmand Palle Skov Damkjær, der har fundet dokumentation for kommunens lidt for kreative busvognmandsforretning.

 

- Og jeg fandt ud af, at kommunen ikke havde styr på tingene. Det tog lang tid, men til sidst indrømmede de, siger Palle Skov Damkjær til Fredericia Lokalavisen.DK.

Erkender

Beredskabschef Kaj Petersen og chefjurist Henrik Melchior Olsen, Fredericia Kommune har siden i det brev til Damkjær erkendt den ulovlige passagerbefordring.

Trafikstyrelsen afviser, at oplysninger fra de to kommunale embedsmænd om, at de har drøftet den ulovlige buskørsel med Trafikstyrelsen på telefon.

 

Ifølge lokalavisen Budstikken, så får lovovertrædelsen ingen konsekvenser for Fredericia Kommune. Styrelsen henviser til i en mail til avisen, at det kommunale busselskab var godkendt til buskørselsvirksomhed og overtrædelsens relativt begrænsede omfang og varighed.

 

Palle Skov Damkjær er skuffet over afgørelsen, da han er sikker på, at en privat vognmand vil blive straffet med bøde og kørselsforbud.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com