Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Konfliktskygge over vejgodstransporten

Søgeord:

19. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

477 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ITD: Sådan kan en mulig konflikt påvirke din virksomhed.

 

Hvis den varslede strejke og lockout i den offentlige sektor bliver en realitet, vil det berøre ITD’s medlemmer og den samlede transportbranche på mange områder.

 

Det gør brancheorganisationen medlemmerne opmærksom på i et nyhedsbrev.

 

Udfordringer

ITD gør opmærksom på, at det for mange vognmænd kan blive svært at drive forretning på vanlig vis under en eventuel konflikt.

 

Under en konflikt vil en række funktioner og tjenester i det offentlige blive påvirket eller helt ophøre. Nogle af de funktioner, som er relevante for vejgodstransporten er blandt andet, at muligheden for at søge nye eller fornyelse af godskørselstilladelser og virksomhedskontrol af køre- og hviletid vil blive påvirket.

 

Da den fornødne veterinærkontrol også vil blive påvirket og måske endda helt ophøre, så bliver transport af levende dyr også berørt som følge af, at slagtning indstilles. Det må også forventes, at affaldstransportørerne bliver berørt i større grad, fordi fælleskommunale affaldsselskaber bliver berørt af konflikten.

Dette er blot et udpluk af de mange konsekvenser for transport- og logistikvirksomhederne, hvis der kommer strejke og lockout i den offentlige sektor efter påske. ITD har analyseret konfliktvarslerne for at identificere de arbejdsområder og funktioner, hvor foreningens medlemmer vil kunne blive berørt ved strejke og lockout.

 

- Det er en lang række funktioner, som ITD’s medlemmer har en direkte samarbejdsrelation til, der vil blive påvirket ved strejke og lockout, så det vil kunne hindre eller vanskeliggøre transport- og logistikvirksomhedernes muligheder for at drive forretning på vanlig vis under konflikten, siger Trine S. Plesner, chef for ITD Arbejdsmarked, der tilføjer, at de enkelte områder påvirkes, alt efter hvor mange ansatte i de enkelte arbejdsfunktioner, der er omfattet af konfliktvarslerne.

Klar med rådgivning

Hvis der opstår spørgsmål om andre områder/funktioner, så kan ITD’s medlemsvirksomheder kontakte ITD for nærmere rådgivning af, hvordan netop deres virksomhed vil blive påvirket af en eventuel storkonflikt.

Arbejdskonflikten vil tidligst blive en realitet fra den 4. april 2018. Men forligsmanden kan vælge at udsætte konflikten helt frem til primo maj måned.

 

ITD har publiceret en liste over de vigtigste offentlige institutioner, organisationer og myndigheder, som vil kunne komme til at berøre vejgodstransporten under en strejke-/lockoutsituation.

 

Listen vil løbende blive opdateret efterhånden på ITD’s hjemmeside, som der skabes yderligere klarhed over konsekvenserne af strejke- og lockoutvarslerne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk