Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Konkurs giver højere fragtrater

14. september 2016  |  

Flere ruter oplever prishop.

Sidste uges nedsmeltning af det koreanske rederi Hanjin har fået konsekvenser for andre end rederiets kreditorer.

 

Det viser sig nu – ifølge flere internationale medier – at containerraterne på de vigtigste ruter har taget et gevaldigt hop opad.

 

Således er fragtraterne på de to vigtige ruter Asien-Nordeuropa og Asien-Nordamerika steget med henholdsvis 40 procent og 50 procent. Tallene er baseret på en opgørelse fra skibsfartsbørsen i Shanghai, der er toneangivende for ruterne til og fra Asien.

 

Der er også tale om prisstigninger på ruterne Asien-Middelhavet og Asien-Mellemøsten, mens Sydamrika og andre transatlantiske ruter ikke har mærket prishoppet – endnu.

 

Konkursen i Hanjin betyder aktuelt, at 80 containerskibe af sat ud af drift, mens der ventes på en afklaring af det videre forløb.

Hanjin’s skibe har svært ved t komme ind i havnene overalt på kloden for at aflevere deres last, da havnene frygter at rederiet ikke er i stand til at afregne havneafgifterne.

 

Situationen betyder et løft for de tilbageværende containerrederier, der længe har være hårdt ramt af lave fragtpriser på grund af overkapacitet på markedet.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

1242 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com