Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Konstruktive drøftelser om spærretider

Søgeord:

19. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

698 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Minister kigger på særtransporter.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt havde indkaldt byggeriet og aktørerne på særtransportområdet til møde om særtransporter og spærretider efter en længere diskussion i medierne om trængselsproblematikker med blandt andet vindmølletransporter på den østjyske motorvej E45.

 

- Jeg opfatter ministerens tilgang til mødet som meget konstruktiv. Der var et klart ønske fra ministeren om at effektivisere særtransportdelen, så man undgår trængsel og flaskehalsproblematikker på de danske motorveje. Det vil vi gerne være med til at løse, men set fra vores kant, er vi også meget opmærksomme på, at vi ikke får lagt for mange hindringer i vejen for de transporter, der dagligt kører med bygningselementer, vindmølleelementer eller kraner på de danske veje, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD.

Planlæg udenfor myldretiden

Det er særligt omfangsrigt gods, der køres til lager og eksempelvis skal videre med skib eller skal videreforarbejdes på et senere tidspunkt, der har ministerens opmærksomhed – disse transporter bør kunne planlægges uden for myldretiden. Hvorimod for eksempel transport af materiel og materialer til en byggeplads, hvor arbejdet står stille, indtil de når frem, naturligvis skal kunne gennemføres, så alting ikke går i stå.

 

Branchen har fået lidt tid til at komme med konkrete forslag til løsning af udfordringerne, men samtidig også en klar melding om, at en status quo-løsning ikke er en mulighed. Til gengæld lovede ministeren at tage branchens input med i de videre overvejelser.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com