Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Koreansk støtteordning bekymrer Danske Rederier

Søgeord:

27. februar 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

510 gange

Læses i øjeblikket af:

1

"Kan være markedsforstyrrende".

Danske Rederier har netop besøgt Sydkorea sammen med blandt andre erhvervsminister Brian Mikkelsen for at promovere danske kompetencer inden for skibsfart og den maritime industri.

 

Turen har givet brancheorganisationen anledning til at pege på den sydkoreanske ordning, der med subsidier fra regeringen skal hjælpe sydkoreanske værfter og rederier på benene igen efter økonomisk nedtur.

 

Støtteordningen giver dog bekymrede panderynker hos Danske Rederier, der mener, ordningen kan skabe overkapacitet i markedet.

 

Mere overkapacitet?

I januar godkendte den sydkoreanske regering etableringen af Korea Maritime Corporation, der har til formål at understøtte sydkoreansk shipping- og skibsværftsindustri.

 

Hos Danske Rederier går bekymringen på den direkte subsidiering af de koreanske redere og den direkte understøttelse af de koreanske værfter, som har til formål at øge kapaciteten og genskabe arbejdspladser i den koreanske industri.

Det siger Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier:

 

- Det kan resultere i skibe, som der alt andet lige ikke er en normal kommerciel efterspørgsel på og derfor potentielt set vil skabe yderligere kapacitet i et marked, som allerede er præget af flere skibe end laster. Det kan være markedsforstyrrende. Derfor vil vi i første omgang benytte de politiske møder her i Korea til at finde hoved og hale på de nye tiltag for at vurdere deres effekt nærmere, siger Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier.

 

Ifølge Danske Rederier vil Korea Maritime Corporation have en samlet finansiel kapacitet på 4,5 mia. dollar og har samtidig en erklæret målsætning for 2018 om at understøtte ordrer til de koreanske skibsværfter på 60 til 70 skibe. Målsætningen øges frem imod 2020 til over 200 nybygninger.

Ifølge det koreanske ministerium for Hav og Fiskeri kan op imod 40 koreanske rederier forvente støtte fra Korea Maritime Corporation. Støtten forventes at dække fra 15-40 procent af nybygningsprisen, lyder det fra brancheorganisationen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk