Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kraftig trafikvækst på motorvejene

Søgeord:

5. december 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

676 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Aflaster det øvrige trafiknet.

De hjemlige motorveje oplever i disse år en markant trafikvækst. Det viser tal fra Vejdirektoratets rapport ”Statsvejnettet 2016,” der netop er blevet offentliggjort.

 

Her kan man se, at antallet af kørte kilometer på motorvejene sidste år steg med seks procent i forhold til året før. Og væksten bliver endnu større, hvis man kigger længere tilbage. I forhold til 2007 er antallet af kørte kilometer på motorvejene steget med 22 procent.

 

-Opgørelsen bekræfter bare det indtryk, som mange trafikanter nok har fra deres færden på vejnettet, nemlig at trafikken stiger markant på vores motorveje, siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet.

Større andel af trafikken

Stigningen betyder, at motorvejene samlet set står for en større andel af vejtrafikken herhjemme end før. Hvor det for 25 år siden var cirka 14 procent af den samlede vejtrafik, der kørte på motorvejene, så er motorvejenes andel i dag vokset til 32 procent.

 

Og de allernyeste tal viser faktisk, at stigningen fortsætter ufortrødent. Således er trafikken på motorvejene indtil videre steget med godt fire procent i 2016 ifølge den nyeste opgørelse fra Vejdirektoratet.

 

En del af trafikvæksten på motorvejene skyldes utvivlsomt, at motorvejsnettet løbende er blevet udbygget, hvilket i øvrigt har haft positive konsekvenser for det omkringliggende vejnet.

 

-Man kan måske som trafikant på motorvejene godt være lidt irriteret over, at der er kommet mere trafik på disse veje. Men man skal samtidig huske på, at motorvejenes funktion netop er at flytte trafik væk fra byområder og bynære vejnet, der dermed bliver aflastet, siger Niels Tørsløv.

Økonomisk bedring

Bedringen i økonomien siden finanskrisen har formentlig også haft betydning for den stigende trafik på motorvejene.

 

Statsvejene fungerer som rygrad i det danske transportnet og binder byer, landsdele og transportknudepunkter sammen. Når det går bedre med dansk økonomi, flere kommer i beskæftigelse og samhandlen med udlandet vokser, så giver det mere trafik på motorvejsnettet i form af for eksempel flere pendlere og mere godstransport.  

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com