Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kørekort blev ikke afleveret

Søgeord:

20. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Chauffør ventede forgæves på sit førerkort – fordi ikke alle hans mellemnavne stod på postkassen.

Chauffør ventede forgæves på sit førerkort – fordi ikke alle hans mellemnavne stod på postkassen.Kørselsleder Henrik Nielsen fra Gammelrand Beton A/S i Svebølle er frustreret. Han har en lastbil stående stille midt i højsæsonen på grund af hvad han oplever som unødig bureaukrati.

 

Betonvarevirksomheden Gammelrand Beton A/S beskæftiger ca. 75 medarbejdere og har blandt andet 16 egne lastbiler - otte betonkanoner og otte kærrebiler med kran.

 

Forrige måned skulle en af chaufførerne have nyt førerkort, da det gamle er udløbet. Chaufføren henvendte sig på politistationen og bestilte et nyt. Og så alt burde jo være i skønneste orden, troede chauffør og kørselsleder.

 

Da tiden nærmede sig for udløbet af det gamle førerkort, begyndte chaufføren at undre sig over, at han ikke havde modtaget det nye. Han kontaktede politiet, for at spørge hvor det nye førerkort blev af.

- Han fik at vide, at det er kommet retur til politiet, fordi rigspolitichefen har udstedt et forbud til postvæsnet mod at aflevere disse førerkort, hvis ikke ansøgers fulde navn står på postkassen - samtlige navne og mellemnavne. Men hvem har lige det stående på sin postkasse, siger Henrik Nielsen.

 

Efter hans mening er fuldstændig unødvendigt bureaukrati.

 

- De lokale postbude, der kører ruterne, plejer da at have godt styr på hvor folk bor, så det burde vel kunne lade sig gøre. Breve fra andre offentlige myndigheder som skat og lignende kommer jo altid frem. Så skulle det vel også kunne lade sig gøre med et førerkort, mener Henrik Nielsen.

 

Sagen er endt med, at politiet har lovet at gensende kortet med posten - mod at chaufføren er hjemme og legitimerer sig overfor postbuddet når han kommer.

- Måske i dag eller i morgen. I mellemtiden har jeg en bil holdende stille her midt i højsæsonen, da chaufføren venter på posten. Det er da en lille smule frustrerende, siger Henrik Nielsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com