Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kriegers Flak-møller udskibes fra Rønne Havn

Søgeord:

1. juni 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

289 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Rønne Havn vandt kampen og rollen som udskibningshavn til Danmarks største vindmøllepark.

 

Det blev i går torsdag offentliggjort, at Rønne Havn er valgt som udskibningshavn for de vindmøller, der skal udgøre Danmarks nye – og største – havmøllepark Kriegers Flak.

 

Opførelsen af Danmarks største havmøllepark, Krigers Flak, begynder planmæssigt i 2020. Og nu er udskibningshavnen fundet. Det bliver Rønne Havn, der med sin beliggenhed på Bornholm midt i Østersøen er centralt som udgangspunkt for den store operation.

 

I forbindelse med det store projekt, bliver havnens område udvidet med 150.000 kvadratmetre. Der bliver bygget en havnesektion med en forstærket kaj, der betyder, at den kan bære de op til 400 tons tunge vindmøllekomponenter.

Glad havnedirektør

Også administrerende direktør for Rønne Havn A/S, Thomas Bendtsen, er begejstret for aftalen.

 

- Det er den slags projekter, der kan give masser af liv på kajen i Rønne. Vi har satset offensivt på udvidelser af vores havneområder og sigtet efter, at faciliteterne var moderne og kunne håndtere så stor en operation som den, Siemens Gamesa Renewable Energy skal i gang med. Jeg håber og tror, at det bliver starten på en masse andre gode erhvervsprojekter i vores havneområde, siger han.

God placering

Havnen i Rønne ligger angiveligt særdeles godt i forhold til forbindelserne med indenrigsfly fra København, Karup eller Billund og i kombinationen af Øresundsbroen og hurtigfærgen fra Ystad et stærkt alternativ.

 

- Vi er meget tilfredse med vores valg af Rønne Havn. Den ligger virkelig godt i forhold til aktiviteter i Østersøen og ind- og udsejlingsforholdene til havnen er gode. At havnen ligger på en ø er ikke noget problem, for vores komponenter er for store til landtransport, så de skal sejles under transport. Endelig er det en fordel for os, at det er en dansk havn – det reducerer papirarbejdet i forhold til, hvis vi for eksempel skulle udskibe fra en tysk havn. Så der er rigtig mange fordele, forklarer Bent Rasmussen, projektansvarlig i Siemens Gamesa Renewable Energy.

Han fortsætter:

- Og lige så vigtigt har vi helt fra starten mødt en meget positiv og konstruktiv attitude fra Rønne Havn. De vil gerne være aktive medspillere i at løse udfordringer og skabe de bedste forhold for os. Det har været et super samarbejde. Det er jo en stor operation vi kommer med, der kræver meget – i forhold til havnen, selvfølgelig, men også i forhold til lokalmiljøet i form af hoteller, restauranter osv. Her har det været virkeligt fint at arbejde sammen med havnens folk.

Glad borgmester

Bornholms borgmester Winni Grosbøll, ser det som en vigtig og positiv udvidelse af Bornholms image:

 

- Bornholm er kendt som turist -ø, og der kommer hvert år godt over en halv million mennesker for at holde ikke mindst sommerferie her. Vi er i de sidste år også blevet kendt for Folkemødet. Men Bornholm er så meget mere end det, og jeg er glad for, at erhvervs-aspektet ved øen nu træder tydeligt frem. Vi kan bygge ovenpå en århundrede gammel maritim tradition og med det nye havneområde tage et meget nutidigt greb på det. Det er en første klasses erhvervshavn, vi får etableret, og det glæder mig, at den kommer i brug straks efter opførelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk