Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kritik af EU’s CO2-strategi på transportområdet

Søgeord:

21. juli 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

538 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Europæisk bilindustri efterlyser større fokus på andet en biltransporten.

 

Europa Kommissionens nye forslag til en klimastrategi for boliger, landbrug og transport lægger op til en reduktion i udledningen af klimagasser på 30 procent i 2030.

 

Klimakravet til de enkelte EU-lande varierer i forhold til landenes bruttonationalprodukt og Danmark skal skære hele 39 procent af CO2-udledningen fra boliger, landbrug og transport.

 

Strategien har allerede vakt kritik fra klimaforkæmper, der mener den slet ikke er ambitiøs nok.

 

Men også europæisk bilindustri er kritisk. European Automobile Manufactureres Association (ACEA) bakker op om det overordnede mål om reduktion af CO2 udledningen. Men stiller samtidig spørgsmål ved strategiens ensidige fokus på vejtransporten, mens tog, skib og fly slipper for let.

 

- Bilindustrien er fuldt engageret i at fortsætte reducere CO2-udledningen på tværs af alle forretningsområder, fra personbiler til lastbiler, udtaler ACEAs generalsekretær, Erik Jonnaert.

- Men da denne strategi lægger al vægt på vejtransport, ACEA opfordrer til en mere afbalanceret tilgang, som omhandler alle transportformer - herunder luft, sø- og jernbanetransport.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com