Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kritik af lidt for entreprenante kommuner

Søgeord:

20. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

669 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ATL: Private bør indsamle dagrenovation.

 

Samfundet opnår enorme besparelser ved at få dagrenovationen indsamlet af private virksomheder. Men desværre er flere og flere kommuner i gang med at tage opgaven hjem til deres eget affaldsselskab.

 

Det var budskabet fra ATL’s formand Peter B. Jepsen, da han holdt sin beretning på foreningens generalforsamling på Hotel Munkebjerg ved Vejle.

 

– En stor del af vores medlemmer udfører opgaver for den offentlige sektor på baggrund af udbud. Det gælder blandt andet inden for dagrenovation. Og samfundet opnår enorme be-sparelser ved at få dagrenovationen udført af private virksomheder, sagde Peter B. Jepsen, der til daglig er erhvervspolitisk direktør hos Danske Fragtmænd.

Dialog

ATL har på det seneste forsøgt at få forbedret dialogen med de offentlige myndigheder om udbudsvilkår og det daglige samarbejde. 1. marts var ATL vært for et seminar med kommu-nerne, hvor man drøftede samarbejdet.

 

Initiativet til mødet blev taget, fordi et stigende antal kommuner hjemtager opgaver inden for dagrenovation. Det er en kedelig udvikling, som ATL og DI vil gøre meget for at arbejde imod.

 

– I vores øjne hviler beslutningerne på et meget løst grundlag. Der er intet belæg for, at en løsning af renovationsopgaver i eget regi skulle være billigere eller bedre – tværtimod. Vi har snarere indtryk af, at det nogle steder handler om at samle volumen sammen i nye kom-munale affaldsselskaber, sagde Peter B. Jepsen.

Når kommunerne tager en opgave hjem til deres eget affaldsselskab, taber virksomhederne ikke kun konkrete opgaver.

$

– Det betyder også, at virksomhederne mister muligheden for at udvikle sig og opbygge ekspertise, som kan udnyttes bredere. Det budskab vil ATL rulle ud mest muligt i den kommende tid, sagde Peter B. Jepsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com