Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kritik vandt ikke gehør

Søgeord:

27. juli 2015  |  

Læst i alt:

1272 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyt direktiv om aktionærrettigheder på vej

 

 

Eksperter fra hele EU stod i kø for at kritisere forslaget til et nyt direktiv om aktionærrettigheder, som Europa-Parlamentet har vedtaget.

 

Direktivet pålægger en tung og unødvendig administrativ byrde for danske virksomheder og gør det betydeligt mere besværligt for store danske rederier at administrere generalforsamlinger.

 

-Målet om at gøre aktiehandel mere transparent og sikre aktionærerne rettigheder er som udgangspunkt noget, vi alle kan gå ind for.Det forslag, Kommissionen havde fremlagt, var helt uspiseligt for de danske virksomheder, hvilket også både den nuværende og den tidligere erhvervs- og vækstminister har været enige om. Heldigvis blev det værste fjernet i den politiske proces, men der er stadig lang vej til almindelig sund fornuft, siger Director EU-affairs, Simon C. Bergulf, Danmarks Rederiforening.

Helt galt gik det, da Parlamentet i 11. time tilføjede et afsnit om CBCR (Country-by-country reporting) og tax-ruling. Formålet er at undgå skattesnyd, men i praksis vil det udsætte børsnoterede danske virksomheder for et kæmpe juridisk dilemma, da visse lande uden for EU ulovliggør offentliggørelsen af denne type information.

 

-Jeg noterer mig, at den nye danske erhvervs- og vækstminister også har fået til opgave at sikre, at Danmark ikke over-implementerer EU-direktiver. Sikring af at dette direktiv holder sig til aktionærrettigheder og ikke skatteregler kan være et klogt sted at starte, konstaterer Simon C. Bergulf.

 

Europa-Parlamentets udtalelse skal nu indgå i forhandlingerne med Rådet og Kommissionen. Disse trilogmøder vil først finde sted til september under Luxembourgs EU-formandskab.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com