Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Krone: Fuld fokus på Cool Liner Duoplex Steel

Søgeord:

1. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mere end 90 procent af alle Krone-kølekasser solgt i regnskabsåret 2012-2013 tilhører Cool Liner-serien Duoplex Steel. Tendens har køretøjsfabrikken Krone set siden krisen i 2009-2010, og derfor koncentrerer Krone sig fremover om produktion og salg af stålkasser til markedet for kølevogne.

Mere end 90 procent af alle Krone-kølekasser solgt i regnskabsåret 2012-2013 tilhører Cool Liner-serien Duoplex Steel. Tendens har køretøjsfabrikken Krone set siden krisen i 2009-2010, og derfor koncentrerer Krone sig fremover om produktion og salg af stålkasser til markedet for kølevogne.Bernard Krone forklarer:

 

- Vi har i et par år kunnet konstatere, at efterspørgslen går mere og mere i retning af kølesættevogne af ståltypen. Store afsætningsmarkeder for GFK-kølekøretøjer, som f.eks. Spanien, Italien, Grækenland og Portugal, er endnu ikke kommet sig helt oven på finanskrisen, og det giver sig udslag i den måde, som transportbranchen foretager sine investeringer på.

 

Da tendensen klart går mod stålkasser, selv inden for segmentet for brugte køretøjer, fokuserer Krone i fremtiden på produktion af stålkasser på fabrikken Lübtheen.

Dansk selskab sælges

En konsekvens af denne strategiske beslutning er, at det danske produktions- og datterselskab Bernard Krone A/S sælges. Købsaftalen med de nye ejere (GORICA Industries, Dubai og Inner Circle, Viborg) er underskrevet i indeværende uge.

 

Dermed ejes den tidligere Norfrig-fabrik i Hvam fra 1. januar 2014 af Inner Circle. Købsprisen er ikke offentliggjort af parterne.

 

Bernard Krone:

 

- Det har været en meget svær beslutning af træffe. Både min far og jeg har engageret os meget i Hvam inden for de sidste år, for det var jo GFK-kassen som introducerede os på kølesættevognsmarkedet. Derfor har vi overvejet skridtet grundigt, inden vi traf en afgørelse. De medarbejder, der som følge af ordreudviklingen ikke er blevet overrasket over beslutningen, er blevet meddelt dette i personlige samtaler. Desuden har vi betalt godtgørelser, som er betydeligt højere end de lovmæssige og overenskomstmæssige krav.

Fra 2700 til 730 køretøjer

Krone overtog produktionen i Hvam for 13 år siden fra Norfrig A/S. Dengang blev der produceret op til 2700 kølekøretøjer i GFK-serien. I det forgangne regnskabsår er der produceret ca. 730 GFK-enheder.

 

I alt producerede køretøjsfabrikken Krone i det forgange regnskabsår mere end 27.300 rullende enheder. Omsætningen nåede ca. 930 mio. euro.

 

Den nye ejer af produktionsanlægget planlægger at flytte fabrikken til Dubai. I den forbindelse tilbydes nogle tidligere Krone-medarbejdere arbejde.

 

I Dubai skal der fra 4. kvartal i 2014 produceres kølekasser i den velkendte Krone-GFK-standard. Derfor bygges der et nyt produktionsanlæg i landet.

 

Krone og GORICA stræber mod et samarbejde med Krone-værket i Tire, Tyrkiet, om levering af chassiser.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com