Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ladproducent tager ny fabrik i brug

Søgeord:

26. maj 2008  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2447 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vokseværk: Danlad udvider produktionen med 1900 kvadratmeter

Vokseværk: Danlad udvider produktionen med 1900 kvadratmeterAf Finn Bjerremand

 

Selv om det kun er omkring to år siden fabrikant Henrik Niemann Christensen flyttede sin virksomhed Danlad fra Grønnemose ved Årup til en helt ny fabrik i Ejby, er pladsen allerede blevet for trang.

 

Derfor har landets største ladproducent netop en ny udvidelse i brug, som har bragt det samlede produktionsareal op på 4400 kvadratmeter under tag.

 

Allerede ved købet af industrigrunden i Ejby havde Henrik Niemann Christensen taget højde for denne situation ved at købe en grund på i alt 24.000 kvadratmeter. Så skulle der blive behov for yderligere en udvidelse af produktionen hos Danlad/Dansk Bilinventar A/S, er det skam muligt.

Kender til vækst

Henrik Niemann Christensen begyndte under meget trange kår i en udvidet garage i Middelfart sidst i 90erne. For at få brød på bordet havde Henrik N. Christensen et job ved siden af.

 

Der kom dog god gang i virksomheden, og da den udvidede garage ikke længere matchede pladsbehovet, flyttede virksomheden 1998 flyttede til et værksted i Grønnemose, hvor der tidligere havde været lastvognsforhandling.

 

For to år siden var det igen tid til at flytte til større lokaler og det blev til det mere centralt beliggende Ejby, der ligger op ad motorvej E20.

1100 enheder i 2007

I 2007 nåede produktionstallet op på 850 lad i Ejby samt 250 enheder på fabrikken i Køge, så det samlede antal lad ligger omkring 1100.

Ladene er næsten udelukkende til køretøjer med totalvægt op til cirka 12 ton, og

 

En stor del af disse er til lette vogne på 3500 kg totalvægt.

 

- Ladene produceres godt nok seriemæssigt, men alle kunder kan få tilpasset deres ordre nøjagtig som de ønsker det, siger fabrikant Henrik N. Christensen.

 

For at effektivisere produktionsgangen har Danlad indført en speciel fremgangsmåde, som går ud på, at alle de dele, der skal anvendes til fremstillingen af det enkelte lad, bliver leveret ude ved den enkelte ”byggeplads” på fabrikken. Derved spares kostbar arbejdstid.

Facts

Danlad

 

På fabrikken i Ejby er der ansat 33 medarbejdere, hvor af 25 er ansat i produktionen mens der 8 beskæftiget i administrationen.

Danlad overtog for et par år siden også en familiedrevet ladfabrik i Køge, hvor der er beskæftiget en halv snes medarbejdere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk