Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Længe ventede færger på vej

Søgeord:

12. juni 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

1839 gange

Læses i øjeblikket af:

1

M/F Berlin indsættes efter planen til oktober.

Det engelsk ejede rederi Scandlines forventer, at nybygning nummer 502, hybridfærgen M/F Berlin, bliver indsat på overfarten Gedser-Rostock i slutningen af oktober.

 

Dermed letter "tågen" nu for alvor for Scandlines og de to snart færdigt byggede færger M/F Berlin og M/F Copenhagen, der oprindeligt blev begyndt bygget i 2010. Dengang på et senere konkursramt skibsværft i det nordøstlige Tyskland, efter at byggeriet havde udviklet sig til lidt af et mareridt for Scandlines som følge af et forfejlet byggeforløb, hvor hver af færgerne var blevet omkring 700 tons for tunge.

Topmoderne forhold

Efterfølgende underskrev Scandlines og værftet FAYARD i Lindø Industripark ved Munkebo en kontrakt om færdigbygning af færgerne, der nu er på vej som topmoderne passager- og hybridfærger i høj håndværksmæssig udførelse - med væsentligt bedre forhold også for de mange lastbiler, chauffører og vognmænd, der benytter ruten mellem Østdanmark og Nordtyskland.

Således er hver færge lettet for 2000 tons materialer og så tilføjet 1300 tons ombygning.

 

Væsentligt bedre plads - også til lastbiler

Berlin indsættes som nævnt i slutningen af oktober, og et par måneder efter følger tvillingfærgen Copenhagen. Begge færger får hver plads til 1300 passagerer og 480 biler eller 96 lastbiler - mod de nuværende 977 passagerer og 210 biler eller 42 lastbiler i dag.  

Færgerne udstyres desuden med Scandlines banebrydende og præmierede hybridsystem, der via en såkaldt scrubber reducerer udstødningsgasser som svovl og partikler med mindst 90 procent.   

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com