Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Længere til bunden op CMP’s containerterminal

Søgeord:

10. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2332 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vanddybden på containerterminalen på Københavns Nordhavn nu øget til 10 meter.

Vanddybden på containerterminalen på Københavns Nordhavn nu øget til 10 meter.Uddybningen fra hidtil 9,5 meter til 10 meter betyder, at CMP’s containerterminal i København fremover kan anløbes af større container feederskibe.

 

- En halv meter lyder måske ikke af meget, men uddybningen sikrer, at større feederskibe fremover kan anløbe containerterminalen. Dermed vil de kunne bidrage positivt til omsætningen på terminalen, der er i drift døgnet rundt, siger terminal manager Jacob Fogh, CMP.

 

Mindre feederskibe ender i stigende omfang hos ophuggeren, mens der er en klar tendens hen imod større feederskibe. Containerterminaler, der forsømmer at tilpasse kaj-anlæg m.m. vil på sigt blive fravalgt.

 

Containerterminalen på Nordhavnen har fast feedertrafik fra og til de store europæiske containerhubs i Hamborg, Rotterdam og Bremerhaven. Dertil kommer feederforbindelser til andre havne i Østersøen.

Terminalen her tre containerkraner med en løfteevne på 40-70 tons til losning og lastning af containerskibe, samt 10 såkaldte straddle carriers, 10 container trucks, 10 terminaltraktorer og fire container movers til den interne håndtering af containerne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com