Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lærlingecenter i flytteforretning

Søgeord:

5. oktober 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1006 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Universal Transport & Flytteforretning åbner lærlingecenter.

 

Mængden af gods der transporteres rundt i Danmark stiger år for år og efterlader transportbranchen med et stort rekrutteringsproblem. For at imødekomme udfordringen og tiltrække flere unge til transportbranchen åbner Vejle-virksomheden Universal Transport & Flytteforretning et nyt lærlingecenter i samarbejde med erhvervsskolerne.

 

Med åbningen af Lærlingecentret sender Universal Transport & Flytteforretning et klart signal om, at virksomheden prioriterer og tager hånd om de unges uddannelse i en branche med næsten 100 procents jobgaranti efter endt uddannelse.

 

- I transportbranchen er det en stor udfordring at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. I vores virksomhed vil vi gerne tiltrække de dygtigste medarbejdere, men vi har også plads til unge mennesker, der har haft svært ved at finde deres plads på jobmarkedet og søger en læreplads som chauffør eller inden for lager og logistik, forklarer adm. direktør i Universal Transport & Flytteforretning, Thomas Hjort.

Seks lærlinge

Universal Transport & Flytteforretning har oprettet Lærlingecentret i samarbejde med erhvervsskolerne, og i første omgang vil der være seks lærlinge tilknyttet uddannelsesforløbet.

 

Hver lærling får tilknyttet deres egen mentor, der med et indgående kendskab til virksomheden og branchen kan hjælpe lærlingen godt på vej fagligt. Samtidigt får lærlingene i uddannelsesforløbet tilknyttet en lærlingeansvarlig, der skal være med til at udvikle de unge mennesker på det personlige plan og sikre god trivsel på Lærlingecentret.

 

- I Lærlingecentret laver vi i samarbejde med erhvervsskolerne en udviklingsplan for den enkelte lærling med fokus på både det faglige, det sociale og den personlige udvikling. Lærlingene kommer rundt i hele virksomheden og prøver forskellige jobfunktioner af, så når de er færdiguddannede har de en god traditionel uddannelse kombineret med større faglighed og personlig indsigt, forklarer den HR-ansvarlige i Universal Transport & Flytteforretning, Marianne Moritz Thomassen.

Lærlingecentret er et stærkt udviklingsmiljø

Universal Transport & Flytteforretning har en vognpark på godt 70 biler i alle størrelser og 155 medarbejdere, der arbejder med alle former for transport og logistik. De mange og varierende arbejdsopgaver kræver dygtige medarbejdere, og med Lærlingecentret er taget et nyt skridt for at tiltrække unge mennesker til branchen.

 

- Ved at skabe et godt udviklingsmiljø med plads til både faglige udfordringer og et stærkt socialt sammenhold, forventer vi, at Lærlingecentret tiltrække dygtige, unge mennesker til virksomheden, forklarer Thomas Hjort, der sammen med Marianne Moritz Thomassen og mentorerne er ved at planlægge første sociale arrangement for lærlingene.

 

- Vi samler snart lærlingene til pizza og bold for at styrke deres indbyrdes relationer. Trives de unge mennesker godt i virksomheden, er der større chancer for, at de færdiggør uddannelsen, tager ejerskab og bliver gode ambassadører for virksomheden, understreger Thomas Hjort.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com