Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lancerer dobbelt batterisystem

Søgeord:

12. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Giver større sikkerhed for at lastbilerne altid kan starte.

Giver større sikkerhed for at lastbilerne altid kan starte.Exide Technologies lancerer et dobbelt batterisystem til lastbiler.

 

Batterisystemet skal sikre, at lastbiler får optimal sikkerhed for at de kan starte, når de skal. Det dobbelte batterisystem introduceres på markedet af Scania, der har indført det i deres lastvognsserie Streamliner.

 

Exide Technologies har tidligere lanceret HVR teknologien (High Vibration Resistant), der absorberer de kraftige vibrationer et batteri bliver udsat for i lastbiler og som dermed forlænger batteriets levetid. Med det nye dobbelte batterisystem introducerer Exide endnu en innovativ løsning til lastbilsmarkedet.

Særlig velegnet til lastbiler med intensivt brug

I modsætning til den klassiske løsning med to standardbatterier, der både leverer strøm til at starte motoren og til at holde liv i de mange strømkrævende apparater, så har det nye dobbelte batterisystem to AGM Orbital batterier som bruges til motorstart og to GEL batterier som benyttes til alt det elektriske udstyr.

Samlet giver det en langt bedre løsning, da hvert batteri passer optimalt til sin funktion. Tilsammen skabes en smart løsning, hvor AGM Orbital batterierne giver den fuld gas ved start af motoren for derefter at oplade, mens motoren kører. Når motoren slukkes, får de elektriske systemer strøm fra GEL batterierne i stedet, så AGM Orbital batterierne er fuldt opladede næste gang motoren skal startes.

 

Fordelene ved det dobbelte batterisystem er til at få øje på. For det første er der langt større sikkerhed for, at der er strøm nok på batterierne til både at starte motoren og til at alle de elektriske apparater en moderne lastbil er udstyret med kan køre natten igennem (varmeapparat, tv, køleskab m.m.).

For det andet er den samlede vægt lavere end med separate batterier, hvilket giver en bedre brændstoføkonomi. Dimensionerne er de samme og der er dermed ingen problemer i at få det dobbelte batterisystem installeret i lastbilen.

 

-Den smarte kombination af vores to avancerede batteriteknologier – AGM Orbital og GEL – giver tilsammen en innovativ løsning til lastbilsmarkedet. Alle lastbiler har brug for pålidelig strømforsyning, og i særdeleshed de nye generationer, siger Michael Geiger, VP Sales and Marketing hos Exide Technologies Europe.

Exide Technologies

Exide Technologies har aktiviteter i mere end 80 lande, og er én af verdens største producenter af blybatterier. Selskabet har fire globale koncerner: Transportation Americas, Transportation Europe og Rest of World, Industrial Energy Americas, Industrial Energy Europe og Rest of World, der tilbyder en bred vifte af produkter og tjenester indenfor oplagret elektrisk energi til industri- og transportsektoren. Transportation-divisionen leverer original- og reservedele til biler, landbrugs- og entreprenørmaskiner, lastbiler og marinefartøjer samt nye teknologier til hybridbiler. GNB Industrial Power divisionen leverer batterier og ladere til bl.a. telekommunikationsløsninger, nødstrømsanlæg, UPS, DC-installationer, trucks, rengøringsmaskiner samt andre erhvervskøretøjer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com