Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Landets bedste chauffør efterlyses

Søgeord:

13. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2306 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nu starter jagten på Danmarks bedste lastbilchauffør. Lastbilproducenten Scania sætter igen fokus på trafiksikkerhed, miljø og driftsøkonomi ved landevejstransport og inviterer derfor igen alle danske lastbilchauffører på højst 35 år til at vise, hvad de duer til bag rattet.

Nu starter jagten på Danmarks bedste lastbilchauffør. Lastbilproducenten Scania sætter igen fokus på trafiksikkerhed, miljø og driftsøkonomi ved landevejstransport og inviterer derfor igen alle danske lastbilchauffører på højst 35 år til at vise, hvad de duer til bag rattet.Konkurrencen Scania Young European Truck Driver består af en blanding af teori og praksis, hvor deltagerne skal vise, at de behersker alle aspekter ved trafiksikker og miljørigtig lastbilkørsel.

 

Konkurrencen er åben for alle lastbilchauffører, uanset hvilket lastbilmærke de kører i til hverdag.

 

Efter tilmelding på www.scania.dk og en indledende teoriprøve udtages de dygtigste chauffører til en stribe regionale konkurrencer, der afvikles hos de danske Scania-forhandlere rundt omkring i Danmark i løbet af foråret 2014.

Her vil deltagernes evner i bl.a. præcisionskørsel på en udfordrende manøvrebane samt ved økonomikørsel i normal trafik blive bedømt.

 

Alle praktiske øvelser foregår i helt nye Scania R 450 sættevognstrækkere med sættevogn på i alt 40 tons vogntogsvægt.

Vigtigste person

Pressechef Mikael Friis, Scania Danmark, forklarer:

 

- Hos Scania betragter vi chaufføren som den absolut vigtigste person, når det gælder trafiksikker og miljørigtig kørsel med lastbil, siger Ved fagligt at udfordre chaufførerne på relevante områder som manøvre- og økonomikørsel, lastbilteknik, førstehjælp og lastsikring er vi overbeviste om, at trafiksikkerheden forbedres. Fra tidligere konkurrencer ved vi, at deltagerne virkelig tager opgaverne seriøst og forbereder sig både på de teoretiske og praktiske udfordringer, der møder dem i konkurrencen.

1. præmie til 750.000 kr.

De bedste chauffører fra de regionale runder kvalificerer sig til en dansk finale, der afvikles på Ishøj Truckshow til august, og den samlede danske vinder kvalificerer sig automatisk til den europæiske finale på Scania-fabrikken i Södertälje til september. Her bliver der virkelig noget at køre om, for 1. præmien til den europæiske vinder er en fabriksny Scania R-serie lastbil til en værdi af kr. 750.000. Den største præmie, der nogensinde er uddelt ved en chaufførkonkurrence.

Fakta

Scanias Young European Truck Driver chaufførkonkurrence har været afviklet ca. hvert andet år siden 2003 på fælles initiativ af EU-Kommissionen og Scania. Siden lanceringen af den første konkurrence har mere end 75.000 europæiske chauffører taget udfordringen op.

Den danske Scania-organisation har været med fra starten, og hidtil har næsten 1.500 danske lastbilchauffører deltaget i Young European Truck Driver.

 

Scania arrangerer desuden lignende chaufførkonkurrencer i Sydamerika, det sydlige Afrika, Sydøstasien og Oceanien.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com