Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

L&F: Brexit rammer eksporten

Søgeord:

5. juli 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

714 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Cheføkonom: Historisk og dramatisk situation.

Briternes nedadvendte tommelfinger til EU har fået det britiske pund ud i et historisk fald, der er det største i 40 år.

 

Ifølge cheføkonom hos Landbrug og Fødevarer (L&F) Frank Øland får faldet stor betydning for den danske eksport af fødevarer til Storbritannien, der sidste år tegnede sig for knap 13. mia. kr.:

 

- Dansk eksport til Storbritannien vil øjeblikkeligt blive ramt på indtjeningen på grund af det kraftige fald i pundet. I de kommende måneder risikerer vi at blive ramt af den store usikkerhed, der kan påvirke væksten negativt. Den største bekymring er dog risikoen for administrative byrder og i værste fald en toldmur, som vil kunne få negativ indflydelse på den danske eksport til Storbritannien på sigt, lyder det fra Frank Øland.

Cheføkonomen vurderer dog, at vi snart vil se stabilitet i det britiske pund igen:

 

- Det er en historisk og dramatisk situation, og de store fald i pundet og på aktiemarkederne tydeliggør i høj grad den usikkerhed, briternes exit medfører. Selvom usikkerheden omkring briternes plads i verden, kommer til at tage lang tid at få afklaret, så vil der sandsynligvis komme lidt mere ro på de finansielle markeder allerede i næste uge, siger han og fortsætter:

 

- Det er afgørende, at politikerne i Storbritannien og EU nu går ud og beroliger markederne, og signalerer, at de vil arbejde for en god løsning, der understøtter samhandlen mellem EU og Storbritannien bedst muligt. Vi har brug for stærke politiske signaler, siger Frank Øland.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com