Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Landsdækkende politikontrol ved skoleveje

Søgeord:

16. januar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1336 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skal forebygge ulykker.

Der køres for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene.

 

Derfor sætter politiet ind med en landsdækkende kontrol på landets skoleveje fra mandag den i dag til og med fredag den 20. januar. Da politiet i august kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev 6.202 bilister sigtet for at køre for stærkt.

 

- Der er for høj fart involveret i mange trafikulykker. Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontrollerne på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Under kontrollerne vil politiet også holde øje med om børnene er fastspændt i bilerne med sikkerhedssele, og om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Politiet vil f.eks. tjekke om børnene taler i håndholdt mobil, mens de cykler, har husket cykellygterne, og om de går eller cykler over for rødt.

Politiets kontroller kommer samtidig med, at Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemfører kampagnen 'Teenager i trafikken'. Kampagnen har fokus på, at over ti gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

 

Politiets kontroller vil derfor også fokusere på de unge trafikanter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com