Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lang succes fortsætter fremmarchen

Søgeord:

13. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

287 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stadigt flere modulvogntog på de danske veje.

 

En ny opgørelse fra ITD viser, at antallet af modulvogntogsenheder i Danmark fortsat stiger, og det gavner effektiviteten i transport- og logistikbranchen.

 

Den positive udvikling vækker glæde i brancheorganisationen, der ser modulvogntogene som en vigtig brik i bestræbelserne for at effektivisere transporterne.

 

Effektive transporter reducerer klima- og miljøpåvirkningen, mindsker trængslen på vejene og understøtter danske virksomheders konkurrenceevne.

 

Antallet af modulvogntog har oplevet en jævn tilvækst af nye enheder siden indførelsen i 2008. I år er ingen undtagelse, hvor antallet af modulvogntog igen sætter rekord med 835 enheder. Det er en stigning på næsten 7,5 procent i forhold til året før.

 

- Set fra min stol er det ikke overraskende, at udviklingen fortsat peger i retning af stadig flere modulvogntog på det danske vejnet. Modulvogntog er et vigtigt redskab for transport- og logistikvirksomhederne til at optimere transportmønstrene på den mest hensigtsmæssige måde. Det styrker på sigt både økonomien og konkurrenceevnen i den enkelte virksomhed, siger chefkonsulent i ITD, Jørn-Henrik Carstens.

Bred grøn gevinst

Ifølge ITD er det imidlertid ikke kun transportsektoren, der høster frugterne ved udbredelsen af modulvogntog.

 

- Modulvogntog bør ses som et af mange gode tiltag, der er med til at effektivisere den danske transportsektor til gavn for klima, miljø og infrastruktur på grund af færre lastbiler på vejene og mindre brændstofforbrug. De er dermed med til at mindske branchens CO2-aftryk og øge fremkommeligheden for de resterende trafikanter. Derfor ser jeg også modulvogntog som en del af løsningen ikke mindst i lyset af de stadigt stigende godsmængder, siger Jørn-Henrik Carstens og fortsætter:

Tysk barriere

- Hvis fordelene ved at anvende modulvogntog for alvor skal komme til sin ret, så kræver det, at der lukkes op for muligheden for at køre med modulvogntog ved de grænseoverskridende transporter. I Danmark, resten af Skandinavien og Benelux har vi rigtig gode erfaringer, som andre europæiske lande med fordel kan lære af.

 

ITD er i dialog med de tyske myndigheder om at få etableret et grænseoverskridende forsøg med modulvogntog. Drøftelserne har ligget stille på grund af det tyske regeringsvalg, men de genoptages i løbet af foråret. /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com